Diari La Veu del País Valencià
Que els camins rurals de València es convertisquen en vies verdes
Compromís demana que els camins rurals de València es convertisquen en vies verdes
Amb eixa intenció Compromís ha presentat al Consell Agrari de València i a la Comissió d’Urbanisme una moció per a que es procedisca a l’adient senyalització d’estes vies.

Les vies rurals del terme municipal de València estan habilitades i s’utilitzen habitualment per la maquinària agrícola i pels animals dedicats al treball en l’horta de la ciutat.

Per les especials característiques del terme municipal de València i per la gran extensió que ocupen les vies rurals en ell, què unixen les pedanies del Nord i del Sud amb la ciutat, és habitual la utilització d’estos camins per part del trànsit convencional a mode de dreceres per tal d’evitar els embussos.

Això és un problema sempre per al trànsit agrícola però és especialment greu durant les diferents campanyes de recol·lecció, com són les de l’arròs al sud de la ciutat i les de la xufa al nord. Durant estos lapses de temps es registra un gran increment del trànsit de vehicles agrícoles, de manera que augmenten les situacions de perill al coincidir, en una mateixa via, usos tan dispars.

Des de Compromís consideren necessari mantindre la seguretat viària també en les vies rurals i estan convençuts que cal pacificar el trànsit en este tipus de vies, per això han presentat una moció al Consell Agrari i a la Comissió d’Urbanisme per a que es realitze una adequada senyalització que prioritze el trànsit de vehicles agrícoles i sense motor, limite la velocitat, i possibilite, així, que les vies rurals es convertisquen en autèntiques vies verdes per a la circulació, també, en usos lligats al temps lliure dels ciutadans com per exemple la circulació amb bicicletes o el passeig per l’Horta.

Compromís València

Comparteix

Icona de pantalla completa