En perill la continuïtat de molts centres docents als municipis

24 febrer 2014 01:00h
Lluís Torró
EU alerta que la nova llei de règim local posa en perill la continuïtat de molts centres docents als municipis
 
Lluís Torró (EU): “Escoles d’adults o conservatoris estan en perill de desaparèixer”
 
El diputat i portaveu adjunt d’EUPV en les Corts Valencianes, Lluís Torró,  ha reclamat explicacions al Consell sobre com afectarà la reforma, recentment aprovada, de la Llei de Bases de Règim Local, a les competències municipals en matèria d’educació, “ja que aquesta normativa implica que els ajuntaments perden diverses competències, i concretament, ho podem veure en la modificació de l’article 25, on es retallen eixes competències municipals educatives. Ens preocupa per tant que els ajuntaments ja no puguen participar en escoles d’adults, conservatoris de música, etc. en la programació de l’ensenyament, en la creació, construcció i sosteniment dels centres docents públics i en la intervenció en els seus òrgans de gestió”.
 
Torró recorda que nombrosos ajuntaments intervenen en l’educació “molt més enllà d’allò que contempla l’actual redactat de la llei que sols permet a les entitats locals, segons descriu: participar en la vigilància del compliment de l'escolaritat obligatòria, i cooperar amb les administracions educatives corresponents en l'obtenció dels solars necessaris per a la construcció de nous centres docents. Així les coses, amb la nova llei es genera una problemàtica específica per a l’encaix legal i el consegüent sosteniment organitzatiu i econòmic de les activitats educatives que promouen els ajuntaments, tant les relatives al manteniment d’ensenyaments reglats com als no reglats. Ens referim a Escoles Permanents d’Adults, Conservatoris de Música i altres”, detalla el parlamentari d’esquerres.
 
Per tant, Esquerra Unida reclama al Consell conèixer quines conseqüències tindrà l’aplicació d’aquesta normativa sobre la continuïtat d’aquest tipus de serveis d’ensenyament musical i quines actuacions contempla la Conselleria per a assegurar el sosteniment d’aquests serveis.
 
photo
Subscriu-te al nostre butlletí per rebre les últimes novetats al teu correu.
next