Diari La Veu del País Valencià
Agressió ultra patida per SOS Racisme
COMUNICAT DE PREMSA DE LLUITA INTERNACIONALISTA DAVANT L’AGRESSIÓ ULTRA Al LOCAL DE SOS RACISME A MADRID

En la matinada del divendres 21 de febrer, la seu madrilenya de SOS Racisme ha sofert una agressió que té totes les característiques de l’extrema dreta. En la seva façana ha aparegut penjada una pancarta en la qual es qualificaba SOS Racisme com una organització anti-espanyola i signada amb les sigles DN que poden correspondre a Democràcia Nacional. Així mateix, han deixat penjat uns ninots.

Lluita internacionalista vol manifestar tota la seva solidaritat amb SOS Racisme i amb els seus militants davant aquesta agressió. Aquesta agressió no és cap fet aïllat. No està dirigida només a aquesta organització sinó que és un atac a totes lluites i mobilitzacions en defensa dels treballadors estrangers, ja es trobin en l’Estat espanyol o pretenguin entrar en ell. És un intent més de les burgesies espanyoles de dividir la classe treballadora entre espanyols i estrangers i així incrementar la seva explotació.

Però, a més, aquesta acció de l’extrema dreta contra SOS Racisme i la creixent violència de les forces de seguretat, mostra que l’enduriment del règim monàrquic espanyol està augmentant de forma accelerada. Hi ha nombroses mostres en els últims dies: l’acció de la Cuàrdia civil davant els inmigrants que es van ofegar a Ceuta, la proposta d’un grup ultra de vigilar les fronteres de Ceuta i Melilla, l’assalt policial a la seu del Partit Comunista d’Espanya, la violència policial en manifestacions reivindicatives, desallotjament de centres socials okupes, … . Aquestes accions policials són realitzades per tots els cossos policials: policies municipals, policia nacional, guàrdia civil, mossos d’esquadra, ertzaintza.

Es fa cada vegada més evident els esforços del règim espanyol, podrido fins a les entranyes per la corrupció, per utilitzar tots els mitjans possibles (policials o no) per enfrontar-se a les mobilitzacions populars que lluiten contra les retallades i contra la degradació de les condicions de vida i de treball del conjunt de la població. Per aquest motiu, Lluita Internacionalista crida a la unitat de totes les organitzacions democràtiques, obreres i de l’esquerra per fer front a aquest increment de la violència d’extrema dreta i de les forces policials i no deixar cap agressió sense resposta.

Josep Lluís del Álcazar
Lluita Internacionalista

photo

http://www.eldiario.es/sociedad/madrilena-sos-racismo-extrema-derecha_0_231327012.html
http://ccaa.elpais.com/ccaa/2014/02/21/madrid/1392995745_344677.html

Comparteix

Icona de pantalla completa