Diari La Veu del País Valencià
Se signa el conveni col·lectiu d’escorxadors d’aus i conills i es desconvoca la vaga
RedactaVeu / País Valencià

La vaga d’escorxadors d’aus i conills, convocada per FITAG-UGT-PV i la Federació Agroalimentària de CCOO-PV per als dies 1, 2 i 3 de juliol, s’ha desconvocat després que dijous s’aconseguira un acord per al conveni col·lectiu que tindrà una vigència fins a setembre de 2015.

D’aquesta manera, s’ha aconseguit una eixida digna del conflicte sense retrocedir substancialment en els drets conquistats en 30 anys de negociació col·lectiva en el sector. Així l’antiguitat no s’elimina, sinó que es pacta una congelació del seu valor en els pròxims cinc anys i se suspèn durant eixe període l’acumulació de nous trams d’antiguitat. Complit aquest termini, es recupera el valor de l’antiguitat conforme al salari vigent del moment i es normalitza l’adquisició de nous trams.

La jornada laboral, els topalls en els usos de cooperatives, la flexibilitat de la jornada i totes aquelles reivindicacions empresarials que impedien l’acord es mantenen en el conveni sense cap alteració. Ara bé, a la signatura del conveni es passa de tres dies a dos, els dies que seran retribuïts per absència al treball sense baixa i justificat. Els salaris dels treballadors i treballadores s’incrementaran un 0,5% en 2011 i 2012, anys en els quals no hi haurà retroactivitat, i en 2013 s’incrementaran un 0,6%, un 0,7% en 2014 i un 0,8% en 2015.

Per a la FITAG-UGT-PV la signatura del conveni és una eixida digna, doncs “hem aconseguit convèncer la patronal perquè abandone les seues posicions més extremistes que pretenia congelar salaris, augmentar jornada, eliminar l’antiguitat i els tres dies d’absència sense baixa, eliminar els topalls d’ús de cooperatives, retallades en llicències, etc”.

Comparteix

Icona de pantalla completa