Diari La Veu del País Valencià
EU demana en Les Corts ajudes per als agricultors afectats per la pedra a Castelló
RedactaVeu / Castelló

Marina Albiol, diputada d’EUPV, ha assegurat que les destrosses provocades per la pedra han sigut “catastròfiques per a molts agricultors”. La Unió de Llauradors i Ramaders ha quantificat els danys en uns 9 milions d’euros, sent les comarques més afectades les dues planes, l’Alt Palància i el Maestrat.

La representant d’esquerres té previst presentar una proposició no de llei a Les Corts instant la Conselleria d’Agricultura a prendre les mesures adequades per a pal·liar els efectes desastrosos de la pedra en l’agricultura castellonenca.

Albiol reclamarà la intervenció de l’administració autonòmica davant els efectes produïts per la pedra caiguda el passat divendres en diferents indrets de les nostres comarques, sobre tot a l’Alt Palància, Plana Baixa, Plana Alta i Maestrat on han sigut devastadors, “es parla d’unes pèrdues de 9 milions d’euros en una primera avaluació, en collites i infraestructures que han afectat 3.800 hectàrees, cal una intervenció ràpida i suficient de la Conselleria d’Agricultura”.

La diputada assegura, “a les inclemències meteorològiques, no evitables, s’uneix aquest any les retallades en subvencions practicades pel Govern autonòmic d’Alberto Fabra, que sí són evitables. Es genera així un còctel explosiu per a la nostra agricultura. Cal canviar aquestes polítiques d’abandonament del camp i d’aquest mode de vida que generen les retallades. El PP no dóna suport a la nostra agricultura”.

Albiol finalitza afirmant que els propis llauradors demanen des de fa temps que no baixen més les subvencions per a les assegurances agràries, més, si tenim en compte que els seus preus s’han estat encarint acusadament. “Sense ajudes, sense subvencions i sense assegurances assequibles estem deixant l’agricultura a la sort de la meteorologia, i pareix que aquest estiu ha començat amb fortes tempestes i pedra”.

La diputada finalitza, “estem parlant d’uns dels pocs sectors que encara genera una mica d’ocupació, no podem tolerar que se’l carreguen amb polítiques econòmiques restrictives des del Govern central i l’autonòmic”.

Comparteix

Icona de pantalla completa