Diari La Veu del País Valencià
El Consell no accepta el trasllat a barracons dels alumnes del Sant Joan de Ribera de Burjassot
RedactaVeu / Burjassot

El Saló d’Actes de la Casa de Cultura de Burjassot ha acollit hui la primera de les dues reunions de l’Ajuntament, amb l’alcalde, Jordi Sebastià, la regidora d’Educació, Mª Luz Andrés i el regidor de Promoció Econòmica, Emili Altur amb els pares, mares i professors del CEIP Sant Joan de Ribera per a informar-los de l’estat en què es troba l’expedient relatiu a la situació estructural del centre.

Sebastià ha informat els pares i mares presents, després de reunir-se amb el Secretari Autonòmic d’Educació, Rafael Carbonell, i proposar-li el trasllat provisional de tot el centre a aules prefabricades en el solar habilitat per part del Consistori, fa ja anys, al costat de l’estació del metro de Burjassot, mentre es realitzen les obres del nou centre, que la Consellera no ha acceptat aquesta alternativa. “Aquesta és la manera de no perjudicar l’educació dels xiquets i a més de reunificar el centre, ja que no cal oblidar que els més xicotets estan ja en barracons en el centre Verge dels Desemparats”, ha assegurat l’alcalde.

Però Conselleria, una vegada més, ha dit que no. L’alcalde ha explicat que “els hem remés tant l’informe tècnic com el jurídic de la situació del centre i, des de Conselleria han assenyalat que només renovaran la teulada i la coberta, amb un import de 164.000€ més IVA i han sol·licitat els permisos per a realitzar les citades obres”.

Per al màxim representant municipal i després de consultar-ho amb els tècnics de Burjassot, “és clar que en Conselleria no s’havien llegit l’informe tècnic i, per aquest motiu, se’ls ha tornat a enviar aquest informe perquè vegen la situació real del centre i que eixes obres no són suficients per a garantir la seguretat de l’alumnat”.

L’Ajuntament està ara a l’espera que la Conselleria conteste l’últim dels informes remesos, poden fer-ho fins al dissabte de la setmana vinent, per a veure si atenen les necessitats del centre i garanteixen la seguretat del mateix, ja que en cap moment ho ha fet. “L’informe encarregat per l’Ajuntament és molt clar: les obres mínimes de rehabilitació que precisa el centre, a nivell estructural sense comptar amb les funcionals i d’instal·lacions, per a corregir part de les deficiències actuals del vell immoble, sumaria un cost de 665.031,67 euros, una xifra que representa el 57% del cost de construcció de l’edifici de nova planta i, per tant, excedeix del deure normal de conservació d’edificis que contempla la llei urbanística valenciana. Açò suposa la ruïna econòmica del centre”, ha assegurat l’alcalde.

Els pares i mares que no han pogut acudir a la reunió de hui tindran l’oportunitat de rebre la mateixa informació dilluns que ve a les 19:30 hores en la reunió convocada en el Saló de Plens de l’Ajuntament.

Comparteix

Icona de pantalla completa