Diari La Veu del País Valencià
Tancament Associació espina bífida Castelló
Albiol exigirà responsabilitats al Consell pel tancament de l’associació de familiars d’afectats per espina bífida de Castelló

La diputada a Les Corts Valencianes, Marina Albiol, assegura que és intolerable que associacions que presten un gran servei a la ciutadania, hagen de tancar, perquè el govern valencià no paga, en aquest assumpte, pareix ser que des de fa dos anys. “Si Sánchez Zaplana no pot complir els seus compromisos el millor que pot fer és anar-se’n a sa casa”, afirma.

La diputada ha afirmat que estem davant d’una situació molt greu que requereix que la consellera Sánchez assumisca la responsabilitat d’aquest tancament que es podria haver evitat amb un mínim d’interès i sensibilitat per part del nostre Consell. “Anem a demanar la compareixença de la consellera de Benestar Social, volem que s’informe de quina és la situació, el deute que s’arrossega i que pensa fer per solucionar aquesta trista situació i aquesta associació torne a obrir les seues portes”.
Albiol recorda que aquesta associació prestava un servei tremendament necessari, que incloïa programes educatius i d’orientació, per a prop de 40 usuaris, “el Consell els ha deixat en l’estacada, és absolutament impresentable. L’actitud del Partit Popular envers el col·lectiu de discapacitats solament es pot catalogar de sàdica i cruel”.

La parlamentària afirma que aquest drama pot estendre’s a d’altres associacions de Castelló, perquè la situació d’incertesa generada per la morositat del Consell en aquest sector és molt gran, “moltes altres associacions arrosseguen també deutes molt elevats. Si la consellera no és capaç de defensar i potenciar aquest sector, el que hauria de fer és anar-se’n a sa casa, i deixar el seu lloc a altre més compromès amb el benestar dels discapacitats i dependents”.

Albiol demana un canvi de política cap a les entitats associatives de discapacitats a les comarques de Castelló, “després de veure els contractes milionaris que el Consell va signar o avalar amb empreses externes per a realitzar treballs a l’Aeroport de Castelló, és vergonyós que l’Associació de familiars d’afectats d’espina bífida haguera de suspendre la seua activitat a finals de l’any passat, i finalment haja hagut de tancar”.

EUPV Castelló

Comparteix

Icona de pantalla completa