Diari La Veu del País Valencià
La Generalitat o creu en les casualitats de ‘l’afer Blasco’ i la denúncia a Fabra
ACN / València

El vicepresident valencià, José Ciscar, ha assegurat aquest divendres que “no creu en les casualitats” per la coincidència entre l’expulsió de l’exconseller Blasco del PP i les denúncies interposades contra el president Fabra i el conseller de Governació, Serafín Castellano, per part de la fins ara desconeguda associació valenciana contra la corrupció.

Preguntat en roda de premsa, Ciscar ha dit que amb això “no vull dir que em referisca a cap persona en concret perquè no tenim constància, però hi ha molts punts foscos en aquesta associació”. Ciscar s’ha mostrat convençut que la denúncia contra Fabra per contractacions irregulars quan era alcalde de Castelló “no prosperarà i no hi haurà imputació”.

El vicepresident ha afegit que aquesta denúncia no té “cap fonament jurídic” i que el president valencià Alberto Fabra està “tranquil” i “amb més força per continuar endavant”.

Aprova suprimir 35 membres d’institucions d’autogovern

El ple del Govern valencià ha aprovat aquest divendres els projectes de llei pels quals es reestructuren institucions d’autogovern i que impliquen la supressió de 35 membres del Consell jurídic consultiu, el Consell valencià de cultura, l’Acadèmia Valenciana de la Llengua i el Comitè Econòmic i Social.

La mesura, que suposa la reducció d’un 45% dels càrrecs, ha estat anunciada en roda de premsa pel conseller de Governació, Serafín Castellano com un acord “en la línia d’una nova administració més econòmica en consonància amb la conjuntura de l’economia”. Castellano ha remarcat però, que en cap cas correspon a una reducció de les competències pròpies ni de les funcions d’aquestes institucions.

Amb aquesta nova reestructuració, el Consell Valencià de Cultura passarà de 21 membres a tenir-ne 11, també l’Acadèmia Valenciana de la Llengua. Pel que fa al Consell Jurídic Consultiu, aquesta institució passarà de 6 a 5 representants, mentre que el Comitè Econòmic i Social passa de tenir 29 membres a 15. 



El Govern valencià remetrà ara aquest acord a Les Corts Valencianes per a la seua votació en ple. Segons que ha explicat el conseller de Governació, Serafín Castellano, calen tres cinquenes parts de la cambra, majoria qualificada, per poder dur endavant aquesta reducció.

Comparteix

Icona de pantalla completa