Diari La Veu del País Valencià
El PSPV proposa la creació d’un fons de garantia de l’estat de benestar
EFE / València

La primera iniciativa és un pla integral amb 20 mesures contra la pobresa i l’exclusió social, que arreplega una dotació econòmica de 127 milions d’euros procedents de l’1% dels Pressupostos de la Generalitat de 2013 per a un fons d’emergència.

L’altra proposta és un federalisme integrador, basat en un model que proporcione igualtat a totes les comunitats autònomes i acabe amb ‘la discriminació històrica’ dels Pressupostos de l’Estat amb el País València. Enguany s’ha rebut la meitat del que correspondria dels pressupostos estatals, ha dit Puig, qui ha insistit que el model de finançament és injust i ha de canviar-se per a garantir la igualtat de tots els espanyols en els serveis bàsics de l’estat del benestar.

En aquesta línia, Puig ha proposat una reforma constitucional per adaptar el text a la nova realitat de la societat i realitzar una reajustament de l’Administració en tots els seus nivells: estatal, autonòmic, provincial i local.

Segons ha dit, malgrat les mesures adoptades pel Govern, l’Administració General de l’Estat ha continuat creixent i cal aplicar-li una operació de ‘lifting’. Les diputacions “es minimitzen o se suprimeixen”, ha afegit, i respecte a l’administració valenciana, ha recordat que el PSPV ja va proposar l’eliminació de 147 alts càrrecs de la Generalitat i no l’embolic que s’ha muntat en els òrgans consultius.

“La Comunitat continua en situació d’emergència. Els ciutadans ja consideren el PP com el passat però encara no ens veuen com el seu futur”, ha opinat Puig per afegir que solament dipositaran la seua confiança en els socialistes si són creïbles.

Ha citat els casos de corrupció sistèmica del PP, davant la qual el PSPV ja va aprovar una proposta de reacció democràtica per a la regeneració ètica i de transparència. El PP, ha dit, ha desencadenat un atac a la despesa en polítiques socials i ara “convoca la taula de la solidaritat, intentant passar la responsabilitat a les ONGs”.

El dirigent socialista ha indicat que no tot és culpa del model de finançament, també de la gestió del PP que ha fet elevar el deute del 6,5 % de 1995 al 30% actual.

A l’inici de la seua intervenció, ha recordat que hui fa un any dels incendis d’Andilla i Cortes de Pallars, així com el seté aniversari de l’accident de metro de València.

Comparteix

Icona de pantalla completa