Diari La Veu del País Valencià
Alginet – Planta desnitrificadora per reduir el nivell de nitrats en l’aigua
l’Ajuntament d’Alginet ha posat en marxa la planta desnitrificadora per reduir el nivell de nitrats en l’aigua potable del municipi.La decisió s’ha pres després que l’anàlisi de l’aigua del mes de juny indicara un nivell de nitrats superior als 50 mil·ligrams per litre d’aigua, que és el nivell que l’Organització Mundial de Salut recomana no superar. En concret, la mesura del mes de juny establia un nivell de nitrats de 56 mil·ligrams per litre d’aigua.

Gràcies al tractament amb la planta desnitrificadora, el consum d’aigua de boca, el seu ús en la cuina, i com no, també per a la resta d’usos domèstics, està garantit.

La posada en marxa de la planta desnitrificadora s’ha dut a terme este dilluns 4 de juliol, en una actuació que té un cost de 7.000 euros mensuals.

Per últim, indicar que l’augment del nivell de nitrats en l’aigua estaria originat per l’actual sequera i el descens del nivell dels aqüífers, i en conseqüència, l’augment de la concentració dels nitrats.

Recordeu que podeu conéixer totes les analítiques a la web de l’Ajuntament d’Alginet a: http://www.alginet.es/analitiques

Comparteix

Icona de pantalla completa