Diari La Veu del País Valencià
FAPA-València exigeix al Consell que incremente la partida de beques de menjador per a la pública
RedactaVeu / València

L’òrgan de govern de la federació, reunit ahir, representat per pares i mares de totes les AMPA de les comarques centrals, considera que l’ajuda econòmica per part de l’administració serà “insuficient” ara que s’han ampliat les ajudes a la concertada.

L’ampliació dels beneficiaris de beques de menjador a l’alumnat de l’escola concertada ha centrat el debat entre els representants de pares i mares en les comarques i membres de l’executiva de FAPA-València, qui han arribat a la conclusió que, la clara intenció de l’administració pública és continuar destinant diners públics a l’escola privada en detriment de la pública. “Assistim a una nova retallada en l’escola pública. Si no s’augmenta la partida pressupostària, les ajudes de menjador seran inferiors per al nostre alumnat, cada vegada hi ha més alumnat i menys diners”, explica Eva Grimaltos, vicepresidenta de FAPA-València.

Altres temes tractats han sigut les beques de llibres. El Consell de Govern ha valorat positivament la quantitat de reclamacions de les AMPA, que estan arribant a hores d’ara a la seu, per a exigir a la Conselleria que pague les ajudes del curs 2011-2012 i les d’enguany. FAPA-València ha anunciat que, si no es fa efectiu el pagament, l’entitat iniciarà un procediment judicial. Tot açò, unit a la falta d’impagament de la Conselleria per al funcionament de centres, cosa que ja fa temps que està provocant que els centres s’ofeguen amb les despeses.

Tanmateix, els representants de FAPA-València han convingut continuar amb la lluita per a frenar l’impacte que tindrà a nivell educatiu l’entrada en vigor de la nova llei d’educació (LOMQE) i la posada en marxa en determinats centres públics d’aules d’excel·lència que “no garanteixen la igualtat d’oportunitats a l’escola pública i segreguen l’alumnat”, conclou Eva Grimaltos.

Comparteix

Icona de pantalla completa