Rus gasta en el cementeri els diners de les indemnitzacions per les expropiacions de terrenys de la ciutat de l'esport

5 març 2014 01:00h
"La improvisació de l’equip de govern fa que el pressupost no contemple una partida per a la construcció de nínxols i s’hagen de gastar els diners de les indemnitzacions per les expropiacions de terrenys de la Ciutat de l’Esport al cementeri”, afirma Miquel Lorente.

Per al grup municipal d'Esquerra Unida de Xàtiva la direcció de l’actual equip de govern a hores d’ara és totalment inexistent. De fet, quan encara no portem dos mesos amb l’actual pressupost municipal vigent, el Partit Popular ha aprovat una modificació pressupostària per a construir nínxols en el cementeri. En aquest sentit, Miquel Lorente, portaveu municipal d’EU, ha volgut assenyalar que “la necessitat de nous nínxols era més que previsible i per tant hauria d’haver estat contemplada en el pressupost de 2014, però no ha sigut així, i ara d’una manera improvisada han de destinar 72.944,92€ a la construcció de nínxols, tot i que eren per a indemnitzar als propietaris dels terrenys que s’expropiaren per a construir la Ciutat de l’Esport”.

El pressupost de l’obra és de 150.000€, 72.944,92€ de la partida pròpia de cementeri i els altres 72.944,92€ restants s’agafaran de les indemnitzacions. Segons Lorente “amb aquesta decisió Rus dona l’esquena a un greu problema que arrossega l’Ajuntament des de fa anys i opta per allargar una situació que ja en l’any 2011 s’hauria d’haver solucionat”. Els antics propietaris dels terrenys que actualment ocupen els 30.000 m2 de la Ciutat de l’Esport, segons l’acord amb l’Ajuntament de Xàtiva, havien d’obtenir una contrapartida econòmica o en terrenys, però en aquests moments hi han molts afectats que no han arribat a una entesa amb l’Ajuntament per les quanties que se’ls han estat oferides. Des de la formació d’esquerres s’ha indicat que “la solució no pot passar mai per donar una pilotada cap endavant sense enfrontar-se al problema i molt menys gastant els recursos que s’havien pressupostat per complir l’acord”.

EUPV-Xàtiva   


 
next