Diari La Veu del País Valencià
Dénia – Des d’EUPV cridem a la insurrecció i insubmissió feminista contra tot intent de tornada al passat
MANIFEST 8 DE MARÇ 2014

CONTRA L’ATAC ALS NOSTRES DRETS

INSUBMISSIÓ FEMINISTA

Estem assistint a un dels moments històrics de major atac als drets de les dones. La dreta està agredint els pilars més bàsics de la democràcia, com és l’aspiració a la qual tenim dret totes les persones a la llibertat, a l’autonomia personal, a l’accés als recursos i a la igualtat entre tots els éssers humans.

Aquesta greu regressió es manifesta de manera categòrica respecte als drets humans de les dones, fruit del reforçament de les posicions més retrògrades del sistema patriarcal, que, amb l’excusa de la crisi econòmica, ha vist les possibilitats obertes per a desconstruir tot allò aconseguit.

El retrògrad plantejament sobre el dret a l’avortament i als drets sexuals i reproductius de les dones que representa l’avantprojecte de llei que defensa el Govern del Partit Popular, deixa al descobert l’especial acarnissament de l’ús de la política contra els drets de les dones. L’intent de forçar la maternitat o que s’avorte clandestinament i perillosament, és l’expressió més cruenta de la consideració patriarcal, androcèntrica i misògina del govern i del seu Ministre de Justícia.

La llista de normes segregadores i sexistes com la de reforma laboral i la recent llei d’educació és aclaparant. Les retallades en sanitat i en l’assistència en la dependència, la provisionalitat en els llocs de treball, la privatització d’allò públic… són mesures que estan produint un impacte de gènere que s’està traduint en l’increment de la feminització de la pobresa i la intensificació dels valors repressors de l’autonomia de les dones.

L’assignatura de religió en l’escola pública i l’exclusió de l’educació sexual i reproductiva d’ella, no sols és conseqüència de la ingerència del clergat hereu del franquisme en les decisions governamentals, sinó que pretenen instaurar el model ja caducat, de dones obedients i submises.

Des d’EUPV cridem a la insurrecció i insubmissió feminista contra tot intent de tornada al passat, contra totes aquelles decisions que pretenen mantenir-nos a les dones com a éssers subordinats, contra qualsevol temptativa de repressió de la nostra sexualitat i contra el nostre dret a decidir sobre els nostres cossos i les nostres vides.

Àrea de Feminismes d’EUPV-Marina Alta

Comparteix

Icona de pantalla completa