Diari La Veu del País Valencià
Elx – Compromís demana a l’Ajuntament una aposta decidida per la igualtat
Compromís demana a l’Ajuntament una aposta decidida per la igualtat, especialment en este context de crisi

La portaveu de Compromís per Elx, Mireia Mollà, ha indicat hui que “hem registrat una moció en la que demanem a l’Ajuntament una aposta decidida per la igualtat entre dones i homes, un fet especialment necessari en este context de crisi en el que les dones pateixen les conseqüències de manera greu”.

Mollà ha afirmat que “este pròxim dissabte, 8 de març, celebrem el Dia de la Dona, una cita que ens convida a avaluar la igualtat d’oportunitats i condicions de vida d’homes i dones i que cada any ens demostra que encara queda molta feina a fer en esta lluita contra la discriminació per sexe”.

“De fet, estos anys de crisi han afectat de manera especial a les dones i això es reflecteix en una major precarització de les condicions de treball, un empobriment superior com a causa de l’escletxa salarial, menor sou per la mateixa feina amb diferències que arriben fins el 30 per cent respecte al salari dels homes, atur pitjor retribuït o major percentatge de dones en risc d’exclusió social, entre moltes altres injustícies que es generen”, ha destacat.

En est sentit, la portaveu de Compromís ha assenyalat que “volem que l’Ajuntament d’Elx es convertisca en una institució especialment activa en el treball per la igualtat i, per tant, sol·licitem a la corporació que demane a la Generalitat i el Govern central que les retallades no incidisquen de manera especialment dura en les dones”.

“A més, proposem que el consistori demane la ratificació urgent del Conveni 189 de l’OIT per la dignificació del treball domèstic assalariat i que s’introduïsca l’educació sexual i afectiva en tots els nivells de l’ensenyament”, ha afegit.

Mireia Mollà també ha reclamat que “en el plànol municipal les ofertes d’ocupació públiques garantisquen la paritat i que les adjudicacions de serveis prioritzaran les empreses amb plans d’igualtat, l’aplicació de mesures transversals d’igualtat amb la consegüent avaluació i l’elaboració de campanyes contra el sexisme”.
Al mateix temps, la portaveu local ha lamentat que “l’equip de Mercedes Alonso haja adoptat decisions regressives com substituir el Consell de la Dona pel Consell d’Igualtat i Família, una mesura amb la que es pretén reduir el paper de la dona a l’àmbit domèstic o circumscriure les qüestions familiars només a la dona; que haja deixat d’organitzar activitats com la Marxa per tu o el clar cas de que el govern local estiga conformat per cinc dones front nou homes”.

Per tant, Mireia Mollà ha reivindicat que “este Ajuntament abandone este postures sexistes, assumisca la lluita per la igualtat com un assumpte essencial i l’aplique en els diferents àmbits municipals, ja que la tasca de les institucions per combatre la discriminació de les dones és bàsica per eradicar esta xacra”.

Compromís Alacant

Comparteix

Icona de pantalla completa