Diari La Veu del País Valencià
EUPV ha presentat dues mocions a l’ajuntament de Beniarbeig perquè siguen debatudes al ple
Una sobre l’avantprojecte de Llei de l’avortament del ministre Gallardón, i l’altra per a donar suport públic a la marxa per la dignitat del 22 de març.

La portaveu d’Esquerra Unida a Beniarbeig, Mónica Rosini, ha presentat aquesta setmana dues mocions a l’ajuntament de Beniarbeig per a què s’incloguen al ple de la corporació municipal formada per 5 regidors del PP i del PSPV.

Una de les mocions es per a donar suport públic a la marxa per la dignitat del 22 de març i pretén arribar als següents acords:

Donar suport públic a la Marxa per la Dignitat del 22 de març, així com a totes les mobilitzacions.
Exigir la dimissió del president del govern i la convocatòria d’eleccions anticipades.
Instar al Congrés dels Diputats a modificar l’article 135 de la Constitució espanyola i l’obertura d’un nou procés constituent on la veu la tinga la ciutadania i no els servidors oficials de la troika ni els mercats.

Donar el trasllat dels acords a:
El president del govern.
Als grups parlamentaris del Congrés dels Diputats.

Per altra banda l’altra moció es per a mostrar el rebuig públic a l’avantprojecte de Llei del ministre Gallardón que porta per nom “AVANTPROJECTE DE LLEI PER LA PROTECCIÓ DE LA VIDA DEL CONCEBUT I DELS DRETS DE LA DONA EMBARASSADA” i que pretén arribar als següents acords:

Instar al Govern Espanyol a retirar l’Avantprojecte de Llei per la Protecció de la Vida del Concebut i dels Drets de la Dona Embarassada, per considerar-lo un retrocés en els drets fonamentals de les dones, impropi d’un estat democràtic i de Dret.
Instar al Govern Espanyol a desplegar reglamentàriament la Llei vigent, establint les vies que garantisquen els drets sexuals i reproductius i la pràctica de la IVE dins del Sistema Públic de Salut.

Donar trasllat dels acords a:
Al president del govern.
Al Ministre de Justícia.
A la Ministra de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat.
Al President del Congrés dels Diputats.

El nostre col.lectiu hi anirà al pròxim ple de la corporació municipal per a veure si es debatisquen les mocions i el resultat de la votació, encara que no tenim massa esperança a causa de la majoria absoluta del PP.

EUPV ONDARA

Comparteix

Icona de pantalla completa