Diari La Veu del País Valencià
Més demagògia en Ondara, impossible
El col.lectiu d’Esquerra Unida d’Ondara, crítica la política de “vendre fum” del PP d’Ondara, on per un costat fomenten que grans empreses s’instal.len en el municipi ofegant el comerç local i per un altre “tapen forats” com l’atur (el més elevat de la comarca) contractant aturats per a fer obres de dubtosa utilitat.
Aquesta setmana hem pogut llegir en la web de l’Ajuntament d’Ondara, dues notícies que semblen la creu i la cara d’una moneda.

Per una banda, vegem que “l’Ajuntament, concedeix una llicència per a construir un centre d’oci i esport privat als voltants del centre comercial Portal de la Marina”. Per altra banda vegem com “treuen llustre” a una de les mesures “estrela” del 2014 a la població, la remodelació de la Plaça de Bous, que segons el consistori emprara aturats del municipi durant tot l’any.

Des d’Esquerra Unida, volem obrir els ulls a la gent per a què es veja clarament com una vegada més el Partit Popular, com porta fent des que va arribar a l’alcaldia ara fa vora 14 anys, està portant el municipi a una situació totalment insostenible. Quan van arribar a l’alcaldia hi havia un poble amb forta tradició comerciant, on aquesta activitat era la base de l’economia municipal juntament amb l’agricultura. Anys després vegem com no hi ha prou fent un centre comercial de grandíssimes dimensions que ha fet que molts comerços hagen hagut de abaixar la persiana definitivament, sinó que segueix fomentant el neoliberalisme de les grans empreses que exploten als treballadors, com ara el megacentre esportiu i d’oci que han començat a construir. Com a contrapartida, tenim un poble ofegat per l’atur, recordem que Ondara és el poble que més alt índex d’atur té de la Marina Alta, inclús per dalt de pobles turístics en temporada baixa com Dénia, Xàbia o Calp.

Per a pal.liar l’atur, no es crea ninguna indústria productiva al municipi que oferisca una activitat regular i constant, i una garantia de treball per sustentar el municipi, sinó, que al contrari, seguim “tapant forats” amb subvencions, de Diputació (horts urbans), estatals (bulevard comercial) o europeus (remodelació de la Plaça de Bous).

No es que estiguem en contra de canviar certs aspectes del municipi, però creguem que basar l’economia local en obres de dubtosa necessitat és poc menys que irresponsable.

Damunt hem pogut saber que, malgrat aquestes mesures de maquillatge de l’executiu ondarenc, l’atur a Ondara ha augmentat durant el mes de gener en un 2.02%.

Hem de ressaltar que pràcticament la totalitat d’aquestes obres mai venen finançades pel total del seu cost, per lo tant el municipi ha d’endeutar-se o retallar d’altres partides.

A més a més, aquestes obres, tenen una duració determinada, i després què?, que passarà quan s’acaben aquestes obres?, que passarà quan les persones emprades durant un any (en el millor dels cassos) tornen a l’atur, el deute municipal s’haja disparat (ara està en 622€/hab.) i l’economia municipal la controlen quatre grans empreses que ofeguen els pocs comerços que puguen quedar al poble i exploten cada vegada més als treballadors?

GABINET DE PREMSA EUPV

Comparteix

Icona de pantalla completa