Diari La Veu del País Valencià
L’oficina de la Seguretat Social del Port de Sagunt, tancada fins després de l’estiu
RedactaVeu / Port de Sagunt

El sindicat CSI-F denuncia el tancament del Centre d’Atenció i Informació de la Seguretat Social del Port de Sagunt des d’ahir i fins al 30 de setembre. La central sindical explica que els usuaris han sigut derivats indirectament a la ciutat de Sagunt, la qual cosa suposa “un allunyament del ciutadà i una deterioració del servei”. Considera que la mesura més lògica seria reforçar l’oficina i no tancar-la.

La Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSI-F) explica que, al contrari del que ha ocorregut en anys precedents, l’Institut Nacional de la Seguretat Social ha decidit tancar aquest estiu la seua oficina del Port de Sagunt. Els usuaris s’han trobat aquest matí amb les dependències clausurades i amb un cartell que anuncia que no reobriran fins a l’1 d’octubre i que es limita a avisar que l’oficina més propera es troba a Sagunt.

CSI-F ha pogut esbrinar que el director de les dependències del Port de Sagunt s’ha jubilat recentment, mentre que els tres empleats restants han sigut resituats en la citada oficina de Sagunt el temps en què no estiguen gaudint dels seus dies de vacances.

El sindicat considera que aquest tancament podria haver-se evitat incrementat la plantilla de treballadors en l’oficina de Port de Sagunt per a, com a mínim, cobrir les substitucions d’estiu. La central sindical lamenta “el perjudici que la decisió de tancar causa als usuaris i la deterioració del servei públic que representa”.

Crítiques de Compromís

L’anunci per part de la Seguretat Social al Port de Sagunt de tancar la seua oficina fins l’1 d’octubre ha generat la protesta d’algun sindicat i dels usuaris.

Es tracta d’una mesura inesperada i que no s’ha justificat de manera lògica per part dels responsables.

“Podem imaginar que la decisió s’emmarca dins de la política de retallades que s’està aplicant en l’administració i que evidentemnet nosaltres no compartim”, assenyalen des de Compromís.

Quico Fernández., regidor de Bloc-Compromís per Sagunt explica que una població de més de 40000 habitants “no pot quedar-se durant tres mesos sense este servei, i més sense previ avís. esperem que els responsables reconsideren la decisió i tornen a obrir l’oficina”·

Nosaltres sempre defensem que tots els veïns i veïnes d’esta ciutat tinguen les mateixes oportunitats visquen on visquen”.

Comparteix

Icona de pantalla completa