Diari La Veu del País Valencià
El Nou Pla de Conca, a més d’injust i irreal, corre el perill de convertir-se en una potent arma de confrontació
“No sabem quanta terra és rega, no sabem quant aigua s’utilitza”

Aquesta és una de les principals conclusions que els membres d’Esquerra Unida de la comarca de la Ribera compartirem amb el diputat nacional Ricardo Sixto i els companys de Xúquer Viu, Graciela Ferrer i Roger Pons.

La reunió, celebrada en Alzirà, escenificà la total sintonia i bona relació entre els membres d’Esquerra Unida i Xúquer Viu. A més, a la pregunta a Xúquer Viu sobre la resposta a les al·legacions al nou Pla de Conca i les possibles accions conjuntes amb altres forces polítiques, (evidentment de progrés, doncs ací també ho té clar el PP, tot i que en alguns ajuntaments han votat a favor de la moció de rebuig al Pla de Conca), Graciela Ferrer, membre de Xúquer Viu contestà que ells posen damunt la taula els arguments i treballs necessaris per a que els partits polítics s’ocupen en les distintes administracions de portar endavant les propostes de Xúquer Viu i, per extensió, les que són relatives al compliment de la directiva marc de l’aigua.

Una de les dades més interessants que es barallaren en la reunió fou la de la impossibilitat de saber quin és l’inventari real de les terres de reg i, en conseqüència, la impossibilitat de revocar concessions de dret de reg, una vegada esgotat el termini que diu la norma (3 anys) sense treballar aquestes terres. Segons Xúquer Viu, aquesta seria una de les accions que caldria portar endavant per saber realment quina és la quantitat necessària d’aigua a utilitzar per a reg i, a partir d’aquestes dades, administrar la resta d’usos d’una forma més sensata i real i fora de la pràctica especulativa.

Per acabar, totes les parts arribaren a la conclusió de que el Nou Pla de Conca, a més d’injust i irreal, corre el perill de convertir-se en una potent “arma de confrontació” entre les comunitats de regants i els ajuntaments, polèmica la qual, alguns polítics, no precisament de progrés, estan interessats en destapar i engegar per a cobrir les vertaderes mancances d’un projecte que perjudica clarament a la comarca.

Comparteix

Icona de pantalla completa