Diari La Veu del País Valencià
Alzira – Cal informar més a la ciutadania sobre els talls de carrers en Falles
Compromís per Alzira reclama més informació a la ciutadania sobre els talls de carrers en Falles

Ahir apareixia una notícia en la premsa escrita fent-se resó sobre el laberint en què es converteix Alzira per al trànsit els dies de falles per la col·locació de les carpes al carrer.

Ens han cridat l’atenció fonamentalment dos coses: La primera, que Alzira no haja enviat als bombers informació sobre la ubicació de les carpes ni les rutes alternatives en cas d’alguna emergència. Segons diu la notícia són els propis bombers qui observen les distintes ubicacions i, si és el cas, reclamen l’ajuda de la Policia Local per a poder arribar de la manera més ràpida possible al lloc on tinguen l’avís.

I, la segon, que la Policia Local ha elaborat una sèrie de recomanacions per als conductors, indicant-los que tinguen paciència davant les retencions que es puguen produir.

Des de Compromís per Alzira considerem que una festa que enguany compleix 10 anys de la seua declaració d’interés turístic nacional no es pot permetre açò. Sempre es parla que Alzira ha de tindre una bona imatge i ser atractiva per als visitants però des de Compromís per Alzira pensem que, sobretot, cal compaginar millor la festa amb la convivència diària ja que tothom no és faller i són dies laborables per a molta gent.

Per exemple, la qüestió del trànsit en falles no es pot menysprear perquè, en un moment donat pot estar en joc la seguretat de les persones. La notícia parla dels bombers però també cal parlar de les ambulàncies en cas que hi haja una urgència mèdica siga relacionada amb les falles o no.

Per tant, des de Compromís per Alzira venim reivindicant-ho des de fa molts anys. No només han de saber la ubicació de les carpes la Junta Local Fallera i la Policia Local. Cal que ho coneguen els bombers, les ambulàncies, els metges i també tots els veïns i veïnes d’Alzira. En definitiva cal establir un Pla de trànsit, seguretat i evacuació per als dies de falles i que se conega. Una opció seria que les falles que tinguen casal al carrer tingueren col·locat a la vista de tots un plànol amb la indicació de les rutes alternatives. I, per suposat, que hi haja una bona senyalització dels carrers tallats i de les vies alternatives de pas.

Per últim, tots els anys ho diem i, enguany tornem a insistir. Hi ha molts aspectes a revisar i millorar: La instal·lació de sanitaris públics; la imatge que es dona en un acte per a tots els públics i amb xiquets i xiquetes participant com és la cavalcada multicolor; la instal·lació d’atraccions, xurreries, etc.

Per aixó, des de Compromís per Alzira considerem que cal obrir espais de debat i consens entre la Junta Local Fallera, Ajuntament, Associacions de Veïns, empresaris i hostalers, Policia Local, per a veure com millorar totes les vessants que incideixen en la millora de les falles d’Alzira.

Compromís per Alzira

Comparteix

Icona de pantalla completa