Diari La Veu del País Valencià
CCOO exigeix l’establiment d’un pla de lluita contra el frau i l’economia submergida
RedactaVeu / País Valencià

El Consell Confederal de CCOO PV, màxim òrgan entre congressos, ha marcat com a elements urgents perquè siga viable la concertació social, l’establiment d’un pla de lluita contra el frau i l’economia submergida, una reforma impositiva progressiva i l’eliminació de bonificacions que impedisquen la recaptació pública. El sindicat considera que, de l’engegada d’aquestes propostes, s’obtindran els recursos per a invertir en l’economia productiva real, garantir els serveis públics i atendre les persones més castigades per la crisi.

Especial esment han requerit el tancament de Galmed de Sagunt, una planta rendible víctima del procés de recol·locació de la siderúrgia alemanya, o les detencions en la inauguració de l’AVE a Alacant “amb la pretensió d’acoquinar tota persona que proteste i es moga”, han denunciat des de CCOO.

El sindicat ha realitzat un balanç del Pacte Valencià per l’Ocupació i la Formació (PAVACE II) signat el 2008 i que finalitza el 2013. Es valora que CCOO PV ha fet un “important esforç” per salvar l’acord, entenent que el context econòmic havia canviat i reformulant, per tant, les propostes. No obstant açò, el Govern de la Generalitat “ha menyspreat aquest treball”, denuncien des del sindicat. Una de les apostes que apareixia com a central era l’impuls d’una política industrial que permetera, no solament frenar la destrucció d’ocupació en aquest sector, sinó establir els mecanismes per a recuperar-lo. Però el Consell “ha caminat en la direcció contrària, ofegant instruments vàlids com són els instituts tecnològics i impedint així una planificació estratégica”.

La concatenació d’incompliments esdevinguda durant la vigència del PAVACE, dificulta, quan no impossibilita, un nou escenari de concertació en l’àmbit autonòmic. Açò no significa que CCOO PV renuncie a exigir, enfront dels poders públics valencians, polítiques que revertisquen la situació econòmica, els drets socials i el desenvolupament del benestar de la ciutadania. Per açò, s’aprova l’elaboració d’un document base que marque les prioritats en la intervenció de les polítiques públiques i amb el qual emplaçarà el Govern a asseure’s a negociar. “Hem de cercar vies de diàleg per a evitar que el reial decret siga l’única forma de legislar”, ha afirmat Paco Molina.

Comparteix

Icona de pantalla completa