Diari La Veu del País Valencià
Setze famílies alcudianes reben a casa el dinar dels menuts
Cada dia, els xiquets reben a casa un menú de dos plats i postres per a dinar i, a més, un entrepà per a fer el berenar-sopar. En total s’han apuntat al servei 16 xiquets i xiquetes de 3 a 11 anys.

El passat 1 de juny, a la convenció d’alcaldes del PSPV celebrada a Benidorm, els assistents van arribar a l’acord d’obrir menjadors escolars en l’època d’estiu, adreçats als menors de famílies en risc d’exclusió social, seguint el model encetat pel president de la Junta d’Andalusia, José Antonio Griñán.

A tal efecte, els diputats del PSPV-PSOE a les Corts Valencianes van presentar diverses Proposicions No de Llei (PNL) que no van ser acceptades en cap cas pel parlament autonòmic de majoria Popular.

Com que en este interval de temps la Diputació de València va aprovar el programa provincial d’assistència nutricional per a menors escolaritzats en infantil i primària, l’Ajuntament de l’Alcúdia es va adherir a aquest programa, que ofereix 3,3€ per xiquet i dia, i ho va complementar fins a 5€ diaris, oferint també un entrepà per a fer un berenar-sopar i assegurar-se dues menjades al dia per als menuts.

Com que finalment es van apuntar 16 xiquets al programa de menjador d’estiu, l’Ajuntament va optar per dur-los el menjar a casa en compte d’ obrir un menjador, que resultava més costós. Esta modalitat té l’avantatge que és molt més discreta, ja que manté l’anonimat dels menuts i a estes edats, si cobrir les necessitats alimentàries és bàsic, també és necessari tindre cura dels aspectes psicosocials.

Comparteix

Icona de pantalla completa