Diari La Veu del País Valencià
El PP s’oposa a derogar el conveni d’assistència religiosa als hospitals públics
RedactaVeu / València

La proposta presentada per Esquerra Unida, a la qual el PSOE s’ha abstingut en la votació, insta també que el Consell exigisca al Govern central la revisió dels Acords entre l’Estat espanyol i la Santa Seu.

El PP ha votat en contra d’aquesta proposta i el PSOE s’ha abstingut. Albiol ha denunciat que des de la signatura del conveni, el Consell s’ha gastat 6 milions d’euros “sols en pagar nòmines dels sacerdots catòlics als hospitals públics. Ens sembla una xifra absolutament escandalosa”, ha denunciat.

Albiol ha destacat que aquesta xifra s’ha pagat “a més del cost i manteniment de les capelles als hospitals, cosa que augmenta encara més la quantitat total de diners públics destinats. És intolerable, i més en l’època de crisi que vivim, amb les retallades brutals en ensenyament i sanitat”, explica.

La parlamentària ha afegit: “La presència d’aquests espais podria ser qüestionable, inclús discutible sempre que existiren per a totes les confessions, però no és el cas, perquè estan reservats únicament a una religió: la catòlica. Amb diners públics no es pot sufragar el que considerem una activitat privada de cadascú”.

Comparteix

Icona de pantalla completa