Diari La Veu del País Valencià
CSI-F denuncia pressió assistencial als treballadors i falta d’espai a les oficines d’ocupació
RedactaVeu / València

El sindicat CSI-F ha plantejat, en l’última reunió del Comité de Seguretat i Salut Laboral del Servei Públic d’Ocupació Estatal, una avaluació de riscos psicosocials a totes les oficines de les comarques centrals. La central sindical destaca que la falta d’espai i la pressió assistencial generen un ambient de tensió que ha arribat a traduir-se fins i tot en amenaces a treballadors per part d’usuaris.

La Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSI-F) ha sol·licitat a la Direcció Provincial que escometa aquesta avaluació, que mai abans s’ha realitzat, i que la duga a terme en el conjunt d’oficines. També ha demanat que trasllade al Comité de Seguretat i Salut Laboral els resultats obtinguts. El sindicat insisteix en aquesta qüestió perquè, des que la va reclamar fa any i mig, els responsables provincials d’aquest servei, que depén del Ministeri d’Ocupació i Seguretat Social, no han adoptat mesures.

El sindicat assenyala que les 28 oficines del Servei Públic d’Ocupació Estatal a les comarques centrals superen els 300 treballadors. Cadascun d’ells atén, diàriament, desenes de persones que acudeixen a sol·licitar i tramitar prestacions. En ocasions, de no complir els requisits, l’empleat públic ha d’informar l’usuari que no podrà accedir a eixa prestació, la qual cosa arriba a provocar situacions de tensió.

CSI-F explica que aquesta circumstància es produeix en un entorn d’escassetat d’espai que afecta la quasi totalitat d’oficines. El sindicat destaca la importància d’avaluar els riscos psicosocials per a determinar la situació real en la qual es troben els empleats públics i cercar solucions a possibles problemes que detecte la citada anàlisi.

També recorda que la Llei de Prevenció de Riscos Laborals estipula que factors com la mala ordenació del treball o l’espai en els centres laborals poden desenvolupar, en la persona que allí desenvolupa la seua labor, patologies com l’ansietat o la depressió.

Comparteix

Icona de pantalla completa