Diari La Veu del País Valencià
Els treballadors d’Istobal reprenen els aturs parcials i preparen una vaga contra els 42 acomiadaments
RedactaVeu / l’Alcúdia

Els treballadors d’Istobal, firma valenciana dedicada a la fabricació de maquinària per al manteniment d’automòbils, reprenen les mobilitzacions iniciades fa 15 dies per a defensar els seus llocs de treball. Hui i demà divendres 5, continuaran amb dues hores d’aturs i el dia 11 de juliol han convocat una vaga de 24 hores per a reclamar a l’empresa que no externalitze part de la producció. Eixe mateix dia, està prevista una manifestació, des de l’empresa fins a l’Ajuntament de l’Alcúdia, per a traslladar a l’alcalde que mitjance en el conflicte amb una empresa que va nàixer, va créixer i es va desenvolupar en aquesta localitat.

Istobal pretén externalitzar la secció de caldereria, que compta amb 42 llocs de treball. CCOO aclareix que l’empresa ha repartit grans beneficis, en compte d’invertir per a adequar la planta a les necessitats productives del mercat. La principal raó al·legada per la mercantil per a justificar l’externalització d’aquesta part de la producció, es basa en “la falta de flexibilitat del temps de treball i la necessitat de realitzar una inversió de 700.000 euros” que insisteix en no poder efectuar. Tot açò, malgrat haver llançat beneficis durant els últims anys.

CCOO qualifica aquesta decisió de merament economicista i esbiaixada, ja que el Comité d’empresa ha realitzat propostes relacionades amb la flexibilitat del temps de treball que, de fet, estan contemplades en la recent signatura del conveni col·lectiu de València. Per tant, assistim a “una falta de voluntat per mantenir l’ocupació”. CCOO insta Istobal a negociar alternatives per a donar continuïtat a la secció de caldereria, que passen per un major esforç dels accionistes i dels treballadors per a superar les dificultats, al mateix temps que li reclama recuperar la cultura de la inversió tecnològica i de la negociació amb els treballadors.

Comparteix

Icona de pantalla completa