Jornades d’Educació Vial per als alumnes de l’Alcúdia

29 març 2014 01:00h
Les Jornades d’Educació Vial estan dirigides a tots els alumnes de 5é i 6é de Primària dels quatre col•legis de l’Alcúdia.
La Policia Local de l’Alcúdia ha començat a impartit les Jornades d’Educació Vial que es fan cada any, per a tots els alumnes de 5é i 6é de Primària dels quatre col•legis de l’Alcúdia.

Aquest programa d’Educació Vial començà el passat dilluns 24, amb un parc de trànsit, propietat de l’ajuntament, que es muntà al col•legi Les Comes. Es tracta d’un circuit amb mini-quads i senyals de trànsit pel qual els alumnes circulen amb els ciclomotors esmentats, respectant les senyalitzacions i fent les indicacions necessàries perquè es done una bona circulació. Aquest parc de trànsit ha estat muntat al llarg de tota aquesta última setmena de març i permaneixerà actiu fins al dia 9 d’abril.

A partir del dia 30 del pròxim mes, se seguirà el curs amb una altra activitat d’eixides en bici a la Garrofera i al paratge natural del Corral de Rafel. Es tracta d’una activitat amb la finalitat que els alumnes aprenguen a circular correctament amb aquest mitjà de transport, i a prevenir-los de qualsevol perill que puguen córrer o ocasionar, doncs la bicicleta ja és molt utilitzada pels xiquets i xiquetes dels cursos de 5é i 6é als quals va dirigit el programa.

En definitiva, la Policia Local de l’Alcúdia ve fent aquestes Jornades des de ja fa més de 20 anys, amb la finalitat que els alumnes prenguen consciència de què cal una bona circulació perquè es puguen evitar incidències i accidents perjudicials per a tots els ciutadans. A més, són necessaris aquests tipus de cursos en edats compreses entre els 10 i 11 anys, ja que seran en els pròxims 3 anys quan aquestos alumnes ja podran conduir una motocicleta. 
next