Diari La Veu del País Valencià
L’Alcúdia sentirà i respirarà valencià divendres 11 d’abril
El divendres 11 d’abril, l’Ajuntament de l’Alcúdia amb la col•laboració de l’Oficina d’Ús del Valencià de la localitat, acollirà l’exposició itinerant de la Diputació de València Sent i respira valencià.

Es tracta d’una mostra de cartells, els quals estaran exposats fins al 2 de maig a la Casa de la Cultura, dissenyats pels alumnes de l’Escola d’Art Superior de Disseny de València (EASD), per a diverses campanyes de promoció del valencià de la Unitat de Normalització Lingüística amb qui l’escola manté un conveni de col•laboració.

A l’exposició es podrà trobar cartelleria amb lèxic sobre l’esport, mitjans de transport com la motocicleta, la bici i el cotxe, també vocabulari sobre la flora autòctona, les fruites i verdures, el peix i el marisc i, fins i tot, semàntica relacionada amb els músculs i els ossos del cos humà.

Molts dels cartells han sigut guardonats amb premis internacionals i nacionals. Per exemple, la campanya “Sent i respira valencià” dissenyada per Cristina Jaramago Beltrán va obtindre el Premi de Disseny Gràfic València CREA, otorgat per l’Ajuntament de València, i el Select en l’edició nacional i internacional.

Sent i respira valencià ja ha recorregut més de vint municipis valencians des de la seua inauguració en 2012, per exemple municipis veïns com Algemesí, Benifaió, Alginet o Alzira, ja han pogut gaudir d’aquesta mostra de la nostra llengua.

Comparteix

Icona de pantalla completa