L'Assemblea Lluís Vives celebrarà l'aniversari de la 'Primavera valenciana' amb un concert solidari amb els detinguts per les càrregues policials

Més de 20 grups i artistes recaptaran fons per assegurar la defensa jurídica dels detinguts en les diverses manifestacions
16 gener 2013 01:00h
RedactaVeu/ València

La mobilització d’estudiants coneguda com la ʹPrimavera Valencianaʹ arriba al seu primer aniversari. Molts d'aquells alumnes que no es deixaren ʹintimidar per la brutalitat policialʹ i que protestaren enèrgicament contra les retallades en l’ensenyament i contra la ʹdegradació del sistema educatiu públic i de qualitatʹ, encara estan pendents d'una resolució pels processos sancionadors i judicis oberts.

Per fer front a aquests processos, BarnaSants, l’Assemblea Global del Lluís Vives i l'Associació Jurídica Primavera Valenciana han organitzat per al dia 15 de febrer, divendres, un concert solidari al Palau de Congressos de València amb el bo i millor de l'escena musical del País: Feliu Ventura, Pau Alabajos, Cesk Freixas, Meritxell Gené, Emma Get Wild, Obrint Pas, Aspencat, Mr. Perfumme, Tórtel, La Habitación Roja, El Diluvi, Julio Bustamante, La Gossa Sorda, Clara Andrés, Maronda, Manolo Tarancón, Sénior i el Cor Brutal, Arthur Caravan, Galavera.

L’objectiu d’aquest concert és recollir fons i donatius per poder fer front a les despeses (advocats, procuradors, proves grafològiques, etc.) d’uns 70 expedients sancionadors i dels 30 judicis pendents de persones que, en l’àmbit de l’Assemblea Global del Lluís Vives, han manifestat lliurement la seua voluntat que siga l’Associació Jurídica Primavera Valenciana qui porte la seua defensa jurídica davant els Tribunals.

Segons han informat els representants de l’alumnat, ʺexcepte dues amonestacions, en tots el expedients resolts fins ara, els alumnes han estat absolts, o bé han sobresegut els casosʺ. Però encara queden vistes pendents, ʺi encara tenim recorregudes més de 70 de les 231 multes imposades per la Delegació del Governʺ, apunten les mateixes fonts en una roda de premsa que ha tingut lloc a les portes de l’IES Lluís Vives, a València.

Però aquest no serà l’únic acte que se celebrarà en protesta per la nova llei d’educació del Govern central i que, com la mateixa Assemblea Global Lluís Vives assegura en un manifest, ʺpretén la desarticulació social dels centres, tot desproveint de poder a la gestió dels consells escolars, i tot plegat, acaba amb la gestió democràtica dels centresʺ.

Un representant de l’Assemblea Global, el professor Josep-Lluís Navarro Lluch ha avançat algunes de les activitats previstes recolzades per la mateixa assemblea. ʺA banda de sumar-nos a les mobilitzacions generals del 26 de gener, del 23 de febrer i moltes altres que es duran a terme, nosaltres també estem llançant iniciatives pròpies que esperem que tinguen molt de ressò dins la societatʺ.

Així, ha avançat que el 15 de febrer, després de les classes es farà ʺuna abraçada a l’institut com a mostra d’estima i de respecte per l’educació públicaʺ. Després s’organitzarà una manifestació. El 22 de febrer es durà a terme una tancada a l’institut per preparar la gran mobilització del dia 23 de febrer. De forma continuada ʺestarem fent tallers, reunions i assemblees per difondre i debatre la Llei Wert, una llei que ens desarticula socialment com a centres, es carrega la gestió democràtica i impedeix la formació dels ciutadans, per a convertir als xiquets en pura mercaderia i en purs objectes de consumʺ.

A part d’això, ha continuat el professor, hi ha altres iniciatives en marxa com La Ruta del Malbaratament que culminarà el 9 de febrer ací, al Lluís Vives. També ha fet referencia a la concentració prevista per divendres a les portes de la Conselleria d’Educació ʺper protestar contra l’enderrocament físic dels nostres centresʺ.

Per adquirir una entrada per al concert de la #PrimaveraValenciana hi ha de temps fins al 30 de gener a través de la plataforma Verkami. No hi ha entrades a la venda en cap altre lloc físic del País Valencià ni en cap altra plataforma digital de vendes.
Subscriu-te al nostre butlletí per rebre les últimes novetats al teu correu.
next