Diari La Veu del País Valencià
Ofertes d’ocupació al mòbil
EFE / València

L’Ajuntament de Silla ha sigut el primer a engegar aquesta eina a través d’una app que l’usuari es pot descarregar a través de Google per al sistema operatiu Android.

La descàrrega és totalment gratuïta per a l’usuari, que solament ha d’instal·lar-la en el seu ‘smartphone’ per a començar a rebre les diferents ofertes de treball que es publiquen, així com la informació relativa al mercat laboral.

Segons les fonts, a pesar que Silla ha sigut el primer ajuntament a publicar-la, els següents municipis que comptaran amb l’app per a la promoció de l’ocupació són Quart de Poblet, Paiporta, El Campello i Mutxamel.



Aquesta aplicació, desenvolupada per IDI Eikon per a l’Agència d’Ocupació i Desenvolupament Econòmic de Silla (aDES), facilita tant la cerca d’ocupació de la zona amb ofertes de treball en el mateix municipi, com al País Valencià, a l’Estat espanyol i fins i tot a Europa, a través del portal europeu d’ocupació (EURES).

A més, ofereix informació sobre el mercat laboral i qüestions relacionades amb legislació, tant per als demandants d’ocupació com per a les persones que estiguen pensant a emprendre qualsevol tipus d’activitat empresarial. Per tant, aquesta aplicació també està orientada a la creació d’empreses i, en general, al foment de l’activitat comercial, segons les fonts.

L’objectiu de l’aplicació és que els ciutadans disposen d’un canal més en el qual informar-se i estar al corrent de totes les novetats relacionades amb l’ocupació i les opcions d’emprendre. Les persones registrades en l’ajuntament, com a demandants d’ocupació, podrien fins i tot inscriure’s a les ofertes gestionades per aquest des del seu ‘smartphone’.


Per als emprenedors, el valor afegit descansa, sobretot, a poder disposar d’informació relacionada amb casos d’èxit d’altres emprenedors, actualitat econòmica i empresarial o informació sobre ajudes i finançament. El director d’IDI Eikon, Miguel Alborg, ha assenyalat que aquestes apps s’estan desenvolupant sense cost afegit per als clients, perquè el que “es vol és reforçar la seua imatge i serveis a través de la nostra tecnologia”.

Per a l’empresa és una “extensió natural” dels serveis informàtics d’intermediació laboral que ja ofereix, i suposa “un increment en l’impacte de la informació més útil per al ciutadà, ja que a més de la seua utilitat, incorporen un gran component de màrqueting”.

Comparteix

Icona de pantalla completa