Diari La Veu del País Valencià
Saggas, més de quatre mesos cremant gas i contaminant sense produir energia
RedactaVeu / Sagunt

Amb la impunitat que caracteritza a les grans companyies elèctriques, Saggas (Gas Natural Fenosa) porta més de quatre mesos cremant gas i contaminant, però sense produir energia. Per això, Acció Ecologista-Agró realitzà una acció al Passeig Marítim del Port de Sagunt per a denunciar ’aquest despropòsit que afecta tant a la natura com a la butxaca dels ciutadans’.

L’acció contra la flama de Saggas va consistir a representar una performance per a tota la família, que va comptar amb la participació de xiquets i no tan xiquets. Per uns minuts, menuts i majors es van transformar en molins de vent, que perseguiren la flama de Saggas (Gas Natural Fenosa) per tot el Passeig Marítim del Port de Sagunt fins que aconseguiren atrapar-la i apagar-la.

Amb aquesta senzilla però divertida performance, el col·lectiu comarcal d’Acció Ecologista-Agró Camp de Morvedre va denunciar ‘el balafiament energètic de Saggas, que porta més de quatre mesos cremant gas i contaminant però no per a produir energia, sinó per a buidar els dipòsits de la regasificadora i poder complir els seus contractes de subministrament’.

El motiu d’aquest despropòsit és la ’mala planificació de Saggas, ja que actualment la demanda és menor a la prevista i la regasificadora és incapaç d’ajustar-se a l’oferta sense malbaratar el gas’.

La flama de Saggas, visible des de la ciutat de València i inclús des de cims de la Serra Calderona com la Mola de Segart o el Garbí, és un “símbol dels desgavells de l’actual sistema energètic espanyol”.

Mentre es retallen les ajudes a les renovables i s’incrementa el preu de la llum (un 1,2% aquesta mateixa setmana i un 60% des de 2008), el Govern continua subvencionant amb els diners de tots, energies brutes i sobredimensionades com les centrals nuclears o el gas natural, que durant la pròxima dècada rebrà més de 7.500 milions d’euros públics en concepte de ‘pagaments de capacitat’.

Tot un desficaci al qual cal sumar el dèficit de tarifa (25.000 milions d’euros) que les grans empreses de l’oligopoli energètic espanyol ens reclamen als ciutadans i que inclou la socialització de les seues pèrdues, provocades en molts casos per errades de planificació i gestió com l’actual crema de gas per part de Saggas.

Comparteix

Icona de pantalla completa