Diari La Veu del País Valencià
Cal municipalitzar l’aigua a tots els barris de Paterna
COMPROMÍS PROPOSA LA MUNICIPALITZACIÓ DE L’AIGUA A TOTS ELS BARRIS DE PATERNA

La formació critica que sis anys després el PP no ha complit la seua promesa de portar l’aigua de Font del Gerro a la xarxa municipal de consum humà

El portaveu municipal de Compromís en Paterna, Juanma Ramón, explica que “Paterna té al seu abast aconseguir l’abaratament del suministre i el control de qualitat de l’aigua amb la seua municipalització i que tota la xarxa estiga gestionada per Aigües de Paterna. Però falta la voluntat política del PP per a que això siga una realitat”.

Segons explica Juanma Ramón, Aigües de Paterna “té entre els seus objectius fundacionals, des de 2006, donar abastiment a tot el terme municipal. Uns objectius que mai s’han complit i que han provocat el caos i el desgavell en el mapa del suministrament de l’aigua a Paterna, ja que mentre el casc urbà és territori d’Aigües de Paterna, zones com Font del Gerro o la Coma tenen a Aguas de Valencia. Sense oblidar casos com el del barri de la Canyada que rep el suministrament de Aigües, Aguas i de la Cooperativa de Aguas del Plantío”.

“És aquesta dispersió de companyies la que dificulta molt la unificació de les tarifes de cara a la ciutadania, i fa molt complicades la rebaixa dels preus i el control de la qualitat de l’aigua. És un format anacrònic per a un servei fonamental. Precisament, en quant al cas del control de l’aigua, des de Compromís presentàrem en 2012 un requeriment després de conéixer un incident sobre la falta de cloració de l’aigua en una vivenda de la Canyada, ja que el control en la qualitat de l’aigua és una de les competències pròpies més importants de qualsevol ajuntament”.

“Des de Compromís insistim que Aigües de Paterna ha d’assumir la municipalització del servei, abastint totes aquelles zones del poble on les empreses actuals no tenen cap concessió administrativa. Si l’empresa municipal es fa càrrec de tot el suministrament, garantiriem un control públic de la qualitat, la unificació efectiva de tarifes, l’atenció propera al ciutadà i el benefici es quedaria en l’empresa pública de la qual l’Ajuntament n’és propietari en un 51%”.

“Ara amb el problema del preu que a la Coma patixen els veïns de menys recursos, Agustí torna a tindre ‘la idea’ d’utilitzar el cabdal d’un pou infrautilitzat, en territori d’abastiment d’Aguas de Valencia, i diu que “demanarà un estudi jurídic”. Que ho faça, mitjançant l’empresa pública, però que fixe una directriu per a millorar el suministrament de l’aigua sense crear nous agravis comparatius entre uns barris i d’altres”.

A més a més, Ramón recorda que “portem des de 2008 sense veure complida la promesa d’Agustí de portar aigua del manantial de Font del Gerro a la xarxa de consum humà del municipi: mai l’ha dut a terme. I ha d’explicar pequè no ho ha fet. On està aquella font “de agua cristalina” sis anys després? Perquè ell digué en declaracions a la premsa que “se va a construir una canalización para llevar el agua hasta Paterna, donde se instalará una fuente en un lugar emblemático, para que los vecinos vuelvan a beber el agua del nacimiento”. De moment, ni canalització ni aigua”.

“Volem solucionar tots els problemes quotidians i per a això només cal aplicar allò aprovat al 2006, on es fixava l’objectiu que l’empresa Aigües de Paterna abastira a tots els barris del poble. Sols cal la decisió política que done llum verda a l’expansió de l’empresa pública i acabe amb les discriminacions tarifàries entre la ciutadania”, conclou Juanma Ramón.

Compromís per Paterna

Comparteix

Icona de pantalla completa