Diari La Veu del País Valencià
Llíria abordarà l’aplicació de la nova llei de reforma local
Un estudi valorarà com afecta en els propers anys la nova legislació a serveis com el Conservatori de Música, Escola d’Adults, OMIC, Gabinet Psicopedagògic, Col·legis, entre altres.

El ple de l’ajuntament de Llíria, ha aprovat per unanimitat de tots els grups, la proposta de Compromís de realitzar un estudi per part dels serveis tècnics municipals de com afectarà a Llíria la nova Llei de Racionalització i Sostenibilitat de l’Administració Local, ja que la seua aplicació afecta a serveis de calat municipal i d’una gran quantia pressupostària, com és el Conservatori de Música.

En aquest sentit, Compromís recalca que hi ha uns terminis i tràmits que complir, marcats per la legislació de transferència de competències que hauran de ser abordades pel consistori de cara a adoptar els convenis o acords necessaris per fer-los efectius.
Per al portaveu de la coalició, Paco Garcia Latorre, és important que es realitze un estudi detallat de quins són els serveis propis i impropis que presta l’ajuntament, i quina és la seua repercussió econòmica, així com aclarir quines són les diferents alternatives que té el municipi per seguir o no prestant-los, ja que tot dependrà del finançament que els mateixos reben dels organismes als quals la Llei els encomana la seua execució directa.

Davant aquestes incògnites, i sent que la possible reestructuració de competències puga implicar conseqüències en l’estructura dels serveis municipals, és pel que el Grup de Compromís entén que l’ajuntament ha d’abordar l’aplicació d’aquesta nova Llei del Govern en profunditat, amb la finalitat de poder planificar dintre del termini i en la forma escaient les modificacions i transferències que s’hagun de dur a terme.

Així ha estat entès per part de tots els grups municipals, que han aprovat aquesta proposta, per després debatre i acordar en la Comissió d’Economia i Hisenda quina reestructuració és la més favorable per als interessos dels ciutadans de Llíria.

Compromís Llíria

Comparteix

Icona de pantalla completa