Diari La Veu del País Valencià
El contracte programa de RTVV presentat a Les Corts no té l’ERO

RedactaVeu / València

Enric Morera considera que el resum de nou pàgines que han enviat a les Corts, “és un insult al parlament valencià, perquè el contracte programa té vora 40 pàgines i no és tan difícil fer-nos arribar eixa documentació. Evidentment, el text té molts buits que demostren la improvisació del Consell i de la direcció general de RTVV en el manteniment de la radiotelevisió pública valenciana”.

El portaveu de Compromís considera que en el resum enviat a les Corts, “no es parla de l’Expedient de Regulació d’Ocupació de RTVV i caldria saber si és declarat nul, què pensa fer la direcció general. Han volgut enviar-nos un resum tan resumit que no resol cap dubte”.

Morera ha anunciat que reclamarà una còpia “íntegra del contracte programa, per a conèixer les pretensions reals del PP amb la nostra radiotelevisió, un ens en el quual mai han cregut, a banda d’emprar-lo com una eina de difusió propagandística. De fet, es parla molt de difusió i promoció del valencià, però el resum que ens han enviat a les Corts està redactat íntegrament en castellà, fet que fa dubtar ja d’eixida del compliment d’eixa clàusula”.

Blanco (EU): “És una vulneració de la llei”

Per la seua banda, rl portaveu adjunt d’Esquerra Unida en Les Corts, Ignacio Blanco, ha denunciat que el Consell ha ocultat a Les Corts el Contracte Programa de RTVV que té previst aprovar demà, incomplint així la llei de l’ens públic, aprovada fa just un any. “Se’ns ha entregat un resum de set fulles –quan el Contracte Programa en té 43- que entre d’altres coses, per exemple, no deixa clar com s’han resolt les objeccions que presentà la pròpia Advocacia de la Generalitat al document, i les quals va anunciar el propi vicepresident del Consell, José Císcar. Blanco ha exigit la compareixença immediata d’aquest en Les Corts perquè explique el document.

Blanco ha qualificat aquest fet de “burla a Les Corts i de clara vulneració de la llei. No conèixer el Contracte Programa de RTVV de manera íntegra i sols simplement un resum, ens està impedint entre d’altres coses, conèixer com ha resolt el Consell les objeccions de l’Advocacia, les quals, recordem, feien referència, per exemple, a les conseqüències que podrien donar-se si es produira una sentència de nul•litat de l’ERO”, explica.

Comparteix

Icona de pantalla completa