Diari La Veu del País Valencià
EUPV Ondara-Rectoria en el #22m a Madrid el dissabte
Una àmplia representació del col·lectiu local d’Esquerra Unida d’Ondara-Rectoria va estar el dissabte en la multitudinària manifestació de Madrid recolzant a les marxes de la dignitat.

Dissabte passat a Madrid va tenir lloc la multitudinària manifestació que aglutinava les marxes de la dignitat arribades des de totes les parts del país, a les quals es van sumar nombrosos autobusos arribats des de tota la geografia espanyola arribant a sumar una quantitat de gent aproximada de 2.500.000 persones, entre les quals estaven plataformes com la PAH, Frente Cívico, plataformes per l’educació pública, assemblees d’aturats, extreballadors de Coca-cola o Panrico, i alguns partits d’esquerres entre els quals es trobava IU i pràcticament totes les seues federacions regionals.

El nostre col·lectiu va arribar a Vallecas sobre les 10.30h del matí i es va incorporar a la columna que vènia caminant des de l’est (València, Alacant i Múrcia) i després de fer una breu pausa en la Plaça Roja del barri madrileny, ens dirigim amb les pancartes, banderes i altres emblemes en direcció al centre de la ciutat, arribant sobre les 16.00h a la plaça de l’estació d’Atocha, on començaria la manifestació a les 17.00h en direcció a la Plaça de Colón on es van llegir els manifestos per diverses cares conegudes com l’actor Willy Toledo o el sindicalista i jornaler andalús Diego Cañamero, i per un representant de cada regió de l’estat.

Des del nostre col·lectiu volem traslladar la satisfacció de, conjuntament a EU Marina Alta, haver representat a l’esquerra comarcal en aquesta manifestació de voluntat popular sense precedents.

Hem de destacar el civisme amb què va concórrer tant el recorregut de la manifestació com la lectura dels manifestos, sempre per vies estrictament pacífiques, tal com s’havia plantejat la jornada. Reivindicativa, però pacifica.

Desgraciadament, i abans d’acabar l’acte dels parlaments, prop de les 20.30h (hi havia permís fins a les 21.00h) des d’on ens trobàvem (Plaça de Colón, cantonada amb C/Gènova) comencem a notar els primers símptomes de violència, totalment aliena a qualsevol persona que haguera anat a manifestar-se i a reclamar la dignitat de les persones per sobre dels poders financers.

Davant de nosaltres mateixos, van arribar uns quants encaputxats que van començar a llançar pedres i altres objectes pesats contra l’aparador blindat de l’entitat financera que ocupava el baix de l’edifici de la cantonada. Els que vam estar allí podem assegurar pràcticament sense risc a equivocar-nos que els promotors dels altercats, que anaven amb la cara tapada, no havien estat en la manifestació reivindicant la dignitat de les persones.

Per a mi i els que vam estar allí quan van arribar aquests individus amb petards, pedres, botelles i altres productes llancívols, quedà bastant clar que el seu objectiu era canviar el titular de la majoria de mitjans de comunicació i entelar la impecable demostració de voluntat popular recolzada per més de dos milions de persones vingudes de tot el territori nacional.

Estava bastant clar que el seu objectiu era boicotejar la manifestació, i ho van aconseguir per a alguns mitjans que prèviament ja havien manipulat les dades, donant uns nombres de gent molt inferior a la qual realment estàvem allí reclamant que no ens llevaren el poc que ens queda, la dignitat.

Hi ha diverses versions de la procedència d’aquests individus, i dos destaquen per damunt per als quals estàvem allí. Una és que, anaren policies infiltrats, ja que com es pot observar en la fotografia, encaputxats sense uniforme ajudaren a la policia a detenir algun manifestant. Una altra és que anaren grups d’extrema dreta que estigueren per la labor de simplement deixar sense efecte la manifestació més multitudinària en molts anys en la capital, reflexió que pot extraure’s que hi haguera almenys un policia ferit greu.

Siga com siga, i sabent que s’havien destinat 2000 efectius de policia per a l’ocasió, deixa al descobert diverses deficiències greus en el principal cos de seguretat ciutadana. Deficiències en la coordinació, ja s’ha anunciat que es van a depurar possibles responsabilitats, i en l’efectivitat, doncs aquests van carregar sense miraments contra pràcticament qualsevol cos que presentara moviment.

EUPV ONDARA-RECTORIA

Comparteix

Icona de pantalla completa