Diari La Veu del País Valencià
Primàries de Podem Ribera Baixa
EL CERCLE DE PODEM RIBERA BAIXA ANIMA TOTA LA CIUTADANIA INDIGNADA A PARTICIPAR EN LES PRIMÀRIES DE PODEM

Podem, la candidatura electoral per a les europees impulsada pel politòleg i presentador de La Tuerka i Fort Apache Pablo Iglesias, ha començat el seu procés de primàries. A partir de les 9 hores d’aquest dijous 27 de març, i fins les 24 hores del 2 d’abril, qualsevol ciutadà, sense necessitat de carnet, tindrà l’oportunitat d’escollir els integrants d’aquesta candidatura. Juntament amb l’elaboració col·laborativa del seu programa electoral (que també s’està realitzant a hores d’ara), les primàries obertes constitueixen un dels mecanismes a través dels quals aquesta iniciativa política vol mostrar la seua voluntat d’apropament a la ciutadania mitjançant pràctiques democràtiques que trenquen el divorci existent entre els partits polítics i la societat. En aquest sentit, les votacions que tindran lloc a partir del 27 de març representen la culminació de tot un procés guiat per aquest objectiu. Un procés que, a més, pretén tindre com a resultat un llistat de candidats amb equilibri de gènere (el primer o primera del llistat serà la persona més votada, i la següent la més votada del sexe contrari, continuant així en forma de cremallera) i constituït per ciutadans, no per polítics professionals. Els requisits que havien de reunir els candidats són:

-Ser avalat per algun cercle Podem.
-Respectar el programa i el mètode democràtic de Podem.
-Respectar els drets humans.
-No tindre càrrecs penals pendents ni condemnes per corrupció.
-Complir els requisits legals generals per a aquestes eleccions.
-Signar la carta de compromís dels candidats de Podem.
En la carta de compromís acabada de citar, els candidats es comprometen a assumir el decàleg que en ella es planteja (http://www.podemos.info/sites/default/files/Dec%C3%A1logo%20de%20compromisos%20b.pdf):

-No cobrar més de 3 vegades el salari mínim interprofessional espanyol (menys de 2.000 euros), descomptades les despeses d’allotjament, manutenció i viatges.
-Donar la resta del salari (descomptades les pertinents obligacions fiscals) a Podem o a d’altres iniciatives socials que compartesquen els seus objectius.
-Retre comptes periòdicament de la seua tasca.
-No manifestar cap actitud discriminatòria per raó d’ètnia, sexe, orientació sexual…
-Treballar en col·laboració amb els moviments socials i la ciutadania.
-Mantindre una independència absoluta respecte de les corporacions financeres i empresarials.
-El desenvolupament de l’activitat parlamentària és incompatible amb qualsevol altre càrrec institucional o amb qualsevol activitat privada que poguera plantejar un conflicte d’interessos.
-Fer públiques la renda i el patrimoni abans i després de la legislatura.
-Traslladar-se en classe turista i amb mitjans públics i respectuosos amb el medi ambient.
-Treballar solidàriament amb els representants d’altres països que compartesquen els mateixos objectius que Podem.

A hores d’ara, els diversos cercles ja han avalat, de manera assembleària, els candidats que han cregut oportú, i els seus noms ja es poden consultar a la web www.podemos.info. Així doncs, tot està ja preparat perquè comencen les votacions el dia 27, les quals es podran fer a través d’internet o presencialment en diferents localitats. Tot el procés estarà degudament controlat per entitats independents com la Fundació Civio (www.civio.es) o la Universitat Politècnica de Madrid. La previsió és que el 4 d’abril estiguen ja els resultats provisionals de les votacions.

Comparteix

Icona de pantalla completa