Diari La Veu del País Valencià
El nombre de mestres suprimits triplica el de l’any passat
RedactaVeu / País Valencià

La modificació unilateral per part de Conselleria de les plantilles de primària i l’augment de ràtios generalitzada en tota l’etapa de primària, ha provocat la supressió de 923 llocs de treball, el triple que el curs passat (301 mestres), segons ha denunciat el sindicat STEPV.

D’aquests 923 mestres, 744 han estat suprimits enguany, mentre que els anys anteriors, el nombre de mestres suprimits és el següent: 3 de 2005; 2 de 2009; 6 de 2010; 15 de 2011; i 153 de 2012. Tot aquest personal encara no ha pogut obtindre destinació definitiva en el procediment de concurs de trasllats i, “amb les retallades d’enguany, serà més complicat que troben plaça definitiva en el pròxim concurs”, han lamentat fonts del sindicat.

Com es pot comprovar, el major nombre de supressions coincideix amb l’aplicació l’any passat de l’augment de ràtios pel Reial Decret-llei 14/2012 (Decret Wert), ratificat al País Valencià pel Decret 73/2012 del Consell. El 2013, aquest augment tan significatiu de mestres suprimits es deu, a més, a la retallada de les plantilles de primària, que ha comportat la pèrdua de més de 400 llocs de treball, com ja va denunciar el sindicat quan la Conselleria va modificar les plantilles el gener de 2013.

A aquest llistat, cal sumar els mestres que han perdut la plaça en el seu centre de la seua especialitat, però han pogut adscriure’s al centre per una altra especialitat, també com a conseqüència de la modificació de les plantilles. En total, són 303 mestres els que s’han pogut recol·locar al propi centre. Per tant, són 1.047 els mestres suprimits aquest any 2013 que, sumats als suprimits d’anys anteriors, sumen 1.226 funcionaris de carrera que han perdut el seu lloc definitiu en els darrers anys i que han de participar en els procediments de recol·locació d’aquest mes de juliol el pròxim dia 4 i 5, si opten a recol·locar-se al propi centre, o del 12 al 15 de juliol en les adjudicacions telemàtiques a qualsevol altre centre.

En els actes que se celebraren ahir a les direccions territorials d’Alacant, València i Castelló -que continuen hui a Alacant i València- per a recol·locar els mestres en el seu propi centre, si estan habilitats per alguna de les especialitats que s’oferten, s’han recol·locat al seu propi centre un total de 141 docents (26 a Alacant, 80 a València i 35 a Castelló). Per tant, encara falten 782 docents per recol·locar entre demà i els actes d’adjudicació telemàtica que seran entre el 12 i el 15 de juliol.

Aquest alarmant nombre de supressions d’enguany preveu, com també ha denunciat el sindicat els darrers mesos, una retallada de vora un miler de mestres interins que no tindran vacant per al curs que ve, xifra que coneixerem definitivament el 25 i 30 de juliol, quan es publiquen els llistats provisionals i definitius, respectivament, de les adjudicacions de professorat interí.

Comparteix

Icona de pantalla completa