Diari La Veu del País Valencià
El PSPV de Xàtiva critica que no no s’haja publicat el calendari d’impostos de 2014
EL PSPV critica que no no s’haja publicat el calendari d’impostos de 2014 i reclama facilitats

Reig (PSPV): “és una desconsideració de l’equip de govern del PP cap al ciutadà, perquè no facilita el pagament i també entorpeix el seu cobrament”

El PSPV de Xàtiva ha criticat al govern municipal perquè encara no ha publicat el calendari del contribuent ni tampoc li ha donat difusió per a informar als ciutadans de les seues obligacions. Els socialistes han reclamat a la regidoria d’Hisenda tant que es publique este calendari com que es donen facilitats de pagament als veïns bonificant les domiciliacions i permetre ajornaments que eviten els recàrrecs de la via executiva.

El regidor socialista Ignacio Reig ha manifestat que el fet que no s’ haja publicitat el calendari del contribuent “és una desconsideració de l’equip de govern del PP cap al ciutadà, perquè no facilita el pagament en uns moments de dificultats per a les famílies, i a més també entorpeix la seua recaptació per part de l’ajuntament que no està per a tenir un comportament negligent amb els diners públics”.

A més els socialistes informen que molts veïns de Bixquert s’estan trobant amb notificacions del rebut de la brossa de 2013 en via executiva, amb les despeses afegides. “Açò es deu al fet que en 2013 es va aprovar la taxa de brossa per a Bixquert, però no ha sigut notificada a tots els usuaris, per la qual cosa molts desconeixien esta obligació”, alerta Reig. “L’ajuntament es cobreix les esquenes legalment perquè diuen que es va publicar en el BOP però no ha fet cap campanya informativa de la novetat”, lamenta el regidor.

Ignacio Reig manifesta que davant les dificultats econòmiques de molts veïns “ha de ser una prioritat apostar per una recaptació més justa i eficient, i no per una sancionadora i desconsiderada que és el model d’Alfonso Rus i del PP”. Així els socialistes es reiteren en les peticions que ja van formular en els exercicis fiscals de 2012 i 2013 i que no van ser ateses.

Xàtiva té, segons els informes del Servei de Gestió Tributària de la Diputació de València, una taxa d’impagament del 27%, molt per sobre de la mitjana provincial que és del 16%, la qual cosa vol dir que 1 de cada 4 rebuts provoca interessos i costes, agreujant encara més les deute a càrrec del contribuent, “tot per la falta de sensibilitat del govern, i a voltes també per una gestió deficient de les dades”. Conclou Reig afirmant que “els socialistes entenem que tots els ciutadans volen pagar i no veure’s amb recàrrecs, però l’ajuntament ha de facilitar la seua obligació perquè al final ens beneficiem tots d’una recaptació àgil i adaptada a les circumstàncies”.

photo

Comparteix

Icona de pantalla completa