Diari La Veu del País Valencià
Crevillent – Moció per reclamar la devolució del ‘cèntim sanitari’
EUPV-ERPV ha presentat una moció per reclamar la devolució del “cèntim sanitari” i que el diners retornats es dediquen a Serveis Socials.

El Grup Municipal EUPV-ERPV ha presentat una moció demanant que l’ Ajuntament de Crevillent reclame la quantitat corresponent a l’Impost de Vendes Minoristes de Determinats Hidrocarburs, més conegut com “cèntim sanitari”, creat l’any 2001. Este impost, cedit a les Comunitats Autònomes, significava un augment al preu dels combustibles, que al País Valencià arribava a 4,8 cèntims per litre, i havia d’anar destinat a aplicar mesures sanitàries contra els efectes sobre la salut dels combustibles contaminants.
Tal i com assenyala EUPV-ERPV, el 27 de febrer el Tribunal de Justícia de la Unió Europea va declarar que aquest impost era il·legal i contrari al Dret Comunitari, perquè no complia dos requisits essencials, entre ells que no quedava provat que els diners recaptats per aquest impost eren utilitzats per a la finalitat per la qual es va crear, és a dir, actuacions sanitàries contra els efectes negatius de l’ ús de combustibles contaminants. Per este fet, tots aquells que hagueren pagat aquest impost ara tenen dret a reclamar la quantitat corresponent.

En el cas de Crevillent, l’ Ajuntament disposa d’una flota de vehicles, a diversos departaments, que necessiten per al seu ús una quantitat important de combustible, destinant grans quantitats a aquest concepte als pressupostos municipals cada any, per al qual cosa l’Ajuntament en troba en disposició de poder reclamar a les administracions pertinents la devolució de les quantitats pagades per aquest impost.

En este sentit, Vicent Selva, regidor d’ EUPV-ERPV ha remarcat que “amb aquesta moció el que pretenem és que l’ Ajuntament de Crevillent inicie els tràmist els més prompte possible per tal de que els aquells diners que es van cobrar amb un impost il·legal, siguen reclamats, més tenint en compte la difícil situació econòmica que estem patint al nostre poble, especialment les persones amb menys recursos. Però no demanem no més que es reclament els diners –ha assegurat Selva- sinó que volem que els diners que ens retornen vagen destinats a assumptes especialment sensibles, com els Serveis Socials”.

Per això, Selva ha ha cridat al Partit Popular a fer “un gest solidari i responsable i ha demanat que donen suport a aquesta moció, perquè –han remarcat- algunes qüestions estan per damunt d’intreresos i lluites partidistes”.

Unitat d’esquerra Crevillent

photo

Comparteix

Icona de pantalla completa