Diari La Veu del País Valencià
Alacant – Cal utilitzar el Fons de Garantia per salvar els impositors de la CAM
Compromís torna a reclamar al Banc d’Espanya que utilitze el Fons de Garantia per salvar els impositors de la CAM

La diputada de Compromís Mireia Mollà ha afirmat hui que “de nou reclamem al Banc d’Espanya que recòrrega al Fons de Garantia de Dipòsits per tal de rescatar els milers de persones que van invertir els seus estalvis en les quotes participatives de la CAM i que, després de l’estafa patida, poden sofrir ara la pèrdua formal dels seus diners”.

Mollà ha realitzat estes declaracions davant la possibilitat de que la gestora de la Fundació CAM decidisca en breu amortitzar estes quotes a zero euros.

En este sentit, la diputada de Compromís ha assenyalat que “ja ha quedat més que demostrat que la majoria d’estos més de 55.000 petits inversors van ser víctimes d’un engany, com a conseqüència de les ordres d’una direcció que canvià l’objectiu social de la caixa per l’especulatiu i amb el beneplàcit dels òrgans de control”.

“Alhora, cal recordar que en la venda de la CAM el Fons de Garantia ingressà 5.429 milions d’euros per sanejar-la, als que cal sumar l’esquema de protecció d’actius valorat en 2.681 milions d’euros, de manera que no es pot permetre que ara estos petits inversors queden abandonats per part del Banc d’Espanya”, ha destacat.

Mireia Mollà ha explicat també que “volem saber quines gestions ha realitzat el Consell per evitar esta possible caiguda dels títols, doncs cal recordar que en el cas de Banc de València es va afanyar en el seu moment en col·locar-se les medalles per haver evitat que el valor d’esta entitat quedara reduït a zero”.

Compromís Alacant

Comparteix

Icona de pantalla completa