Diari La Veu del País Valencià
El totalitarisme i l’ànim de revenja estan presents en la vida política de Vinaròs
Al plenari de març es va fer palès amb els vots del Partit Popular i el BLOC que el totalitarisme i l’ànim de revenja estan presents en la vida política del nostre poble, i justament el dia que estos dos partits homenatjaven Adolfo Suàrez.

Per a ESQUERRA REPUBLICANA- ELS VERDS de Vinaròs, la instrumentalització que el govern ha fet del Consell Escolar Municipal(CEM) per apartar-ne l’AAVV Migjorn és, sense cap mena de dubte , un dels actes més vergonyosos dels que hem estat testimonis en aquests darrers anys; i la via per a fer-ho ha estat la més esperpèntica, la més grotesca, a càrrec del regidor Luis Adell, que va exercir en la seva doble vessant d’Inspector d’Educació i Regidor, en la faceta més sinistra de Comissari polític. L’esperpent primer és que un Inspector es salte la normativa educativa per aconseguir un fruit polític,és a dir, apartar una associació de veïns que ha estat clarament bel.ligerant contra ells; el segon esperpent, que una associació, la naturalesa de la qual no tingue res a veure amb l’educació ni les reivindicacions veïnals puga formar part del Consell Escolar Municipal (S’imaginen vostès una associació ”Moros i Cristians”,per exemple,puga defendre els interessos educatius de Vinaròs? S’imaginen que una associació belenística pugue representar als veïns i veïnes en una qüestió de política educativa? Evidentment que no.); el tercer esperpent, és que el representant de la legalitat educativa, el regidor, l’inspector, el comissari polític, al.ludisca a “raons democràtiques” per tal d’acabar amb un “monopoli”. Siguem seriosos: rellevar una associació de veïns que el mateix Reglament de Participació Ciutadana de Vinaròs li reconeix una entitat jurídica, diferent a altres associacions, només pot fer-se amb una altra associació de veïns, i no amb una associació d’oci, culturals, etc, dit amb tot el respecte per a les activitats que vulguin desenvolupar, i si no hi ha més associacions de veïns no és un problema de Migjorn, si de cas, serà de la regidoria de Participació Ciutadana, actualment dedicada, com sabem tots, a avaries i fontaneria.

Però no volem deixar de banda al BLOC. Des d’ESQUERRA REPUBLICANA- ELS VERDS ens preguntem: Quins interessos defensa el BLOC permetent que aquesta farsa tire endavant? Li pot més al BLOC l’odi personal que l’interès general? Estem davant d’una mala imitació del PP? És aquesta la política de “baix cap a dalt” que permet que associacions no vinculades a la reivindicació civil suplanten les que sí que ho han estat?

Finalment, és evident que l’AAVV Migjorn ha pogut en els darrers anys prendre decisions ben qüestionables. Indubtablement. Com tots. Però en cap cas ha de ser l’excusa per a que uns o altres la vulguen esborrar del mapa.

ESQUERRA REPUBLICANA- ELS VERDS de Vinaròs

Comparteix

Icona de pantalla completa