Diari La Veu del País Valencià
Mercadona supera a Google com a marca més apreciada pels catalans
ACN / Barcelona

La primera marca segons aquest estudi pels consumidors catalans és Mercadona, seguida de Google, que lidera el rànquing a l’estat espanyol i al món. Però mentre que a la resta de circumscripcions les deu primeres marques estan dominades pel sector tecnològic, a Catalunya hi ha Danone, ColaCao i Damm, entre les cinc primeres.

El llistat de marques a Catalunya està liderat per Mercadona, una novetat en relació amb el rànquing que s’ha elaborat per a la resta del món i pel llistat de preferències dels consumidors del conjunt de l’estat espanyol, on Google domina amb escreix el lloc número ú.

A Catalunya, Google també hi és però en segon lloc.

Després de Google, les marques que segueixen són Danone, en el lloc número tres, ColaCao, Estrella Damm i Cocacola en el lloc número sis. Després, fins el ‘top ten’ de marques, hi ha Nivea, Dove, Font Vella i Gallina Blanca.

Jordi Guix, director de research del grup Havas Media Group, ha explicat que el sector de l’alimentació pesa més a Catalunya perquè el consumidor català veu molt pròximes les marques d’aquest sector, que són tradicionals a Catalunya i que estan instal·lades al Principat des dels seus orígens, cosa que consolida un factor de proximitat i de sensibilitat favorables en aquestes marques.

Guix ha dit que el 66% de les principals empreses del sector de l’alimentació de l’estat espanyol tenen el seu domicili social a Barcelona. 



Les ’top ten’ de l’estat espanyol són Google, Ikea, Mercadona, Danone, Colacao, Nivea, Nestlé, Cocacola, El Corte Ingles i Leroy Merlin.

Comparteix

Icona de pantalla completa