Diari La Veu del País Valencià
L’Alcúdia de Crespins – Ajudes per a les beques de mobilitat del programa Erasmus-Sòcrates
El grup Municipal Compromís per l’Alcúdia de Crespins, dins de la seua política de protecció dels interessos de la ciutadania i en aquest cas, com a resposta a les demandes dels nostres joves universitaris, ha presentat en el Ple ordinari celebrat el passat 27 de març, una moció per a crear una línia municipal d’ajudes per a les beques de mobilitat del programa Erasmus-Sòcrates.

Aquest programa és una pedra angular en els esforços de la UE per a reduir l’atur juvenil, ajudant als nostres joves a adquirir capacitats imprescindibles com a idiomes , capacitat d’adaptació i sensibilitat intercultural , alhora que és un catalitzador per a millorar la qualitat de l’ensenyament superior.

Programa que, debut a les retallades del govern del partit popular les nostres famílies estan patint de primera mà i en concret als atacs que el sistema educatiu està sofrint per part del ministeri dirigit pel Sr. Wert, està en clar perill de desaparició.

Aquestes retallades entre unes altres, suposarà la supressió de l’ajuda del curs universitari 2014-2015 als estudiants que no hagen rebut la beca del Ministeri d’Educació durant el present curs, en total uns cent euros mensuals.

Gràcies a la Moció presentada per Compromís i a la seua aprovació en el passat Ple, els joves de l’Alcúdia de Crespins , que formen part del programa Erasmus-Sòcrates del pròxim curs 2014-2015, rebran una ajuda de 50 euros mensuals mentre duren els estudis. D’aquesta forma es podrà alleugerir les economies familiars tan castigades i facilitar l’accés dels seus fills i filles al programa d’intercanvi d’estudiants que ha contribuït a crear una veritable generació europea.

Compromís per l’Alcúdia de Crespins

Comparteix

Icona de pantalla completa