Diari La Veu del País Valencià
Plaga de paneroles a Llíria
COMPROMÍS ALERTA D’UNA PLAGA DE PANEROLES I MALES OLORS DEL CLAVEGUERAM EN AVDA. FURS

Els veïns es queixen que no s’ha fet un tractament eficaç de desinsectació i fumigació.

Compromís reclama a l’ajuntament que fumigue clavegueram, baixos i soterranis dels habitatges afectats en l’Avinguda del Furs per evitar que prolifere aquesta plaga.

Compromís per Llíria s’ha fet ressò d’una denúncia veïnal en l’Avinguda dels Furs, on existeix un problema persistent de males olors del clavegueram públic i un altre consistent en l’aparició d’una plaga de paneroles.

Segons el portaveu de Compromís, Paco Garcia Latorre, les males olors són permanents, possiblement a causa que el clavegueram estiga brut i haja dipositats en el mateix molts sediments d’elements residuals, ja que fa molts mesos que no plou amb la suficient intensitat com per haver netejat aquesta conducció d’aigües brutes.

Aquest fet, unit a l’arribada de la primavera i la pujada de les temperatures, han propiciat que els insectes es reprodueixin amb major facilitat, propiciant l’aparició de plagues de paneroles, que tot i fer-se uns tractaments en els embornals per part de l’ajuntament de manera regular, no han estat suficients per detindre la proliferació d’aquests insectes.

De fet, apunta García, alguns habitatges de la primera planta del bloc de cases que recau en el número 19 d’aquesta Avinguda han estat fumigades, sense que s’haja pogut parar la plaga de paneroles, ja que el focus sembla ser que se situa a la xarxa pública de clavegueram.

És per això, que el Grup de Compromís a l’ajuntament demanarà al Govern Local que realitze amb urgència aquesta actuació, supervise aquesta queixa veïnal per part dels tècnics municipals i es realitze una fumigació extraordinària i una neteja de clavegueram en aquest tram de via, amb la finalitat d’evitar aquests problemes i molèsties als veïns d’aquest barri de la localitat.

El regidor ecosocialista apunta que, perquè la solució siga completa i es puga eradicar aquesta plaga, l’ajuntament ha de coordinar la fumigació amb els afectats, per estendre-la als baixos i soterranis, amb l’objectiu que siga eficaç i es puga solucionar el problema i les incomoditats que ocasiona.

Igualment, Compromís demanarà que es coordine amb l’empresa que realitza els tractaments de desinsectació i fumigació, el realitzar amb major regularitat aquest tipus de treballs si les condicions climatològiques i de proliferació de plagues així ho aconsellen.

Compromís per Llíria

Comparteix

Icona de pantalla completa