Diari La Veu del País Valencià
EUPV de Xàtiva vol fer visible la memòria de la II República
Francesca Chapí destaca la vigència dels valors republicans en el 83 aniversari de la proclamació de la Segona República

El pròxim 14 d’abril es commemora el 83 aniversari de la proclamació de la II República, una data que segons la regidora d’EU Francesca Chapí cal rescatar de l’oblit i fer visible a la memòria històrica. “ Els valors republicans estan en plena vigència, parlem de la introducció del laïcisme, de pràctiques naturistes i higienistes, de metodologies actives i del valencià a l’escola. Així com, la preocupació per l’extensió de l’educació a les dones amb la millora de la seua qualitat i la igualtat, la defensa de l’ensenyament públic o la dignificació dels llauradors”, puntualitza Cesca Chapí, qui a més, ha reivindicat l’aposta de la seua formació política per transformar l’actual monarquia constitucional en la III República.

En aquest sentit, EU presentarà al proper plenari una moció “volem que l’Ajuntament de Xàtiva incloga la jornada del 14 d’abril, com una data a tenir en compte a l’hora de donar a conéixer, la II República com un temps de llibertats i avanços socials en el nostre país. És per això que exigim que es faça un homenatge a tots els alcaldes i regidors dels ajuntaments d’aquell període, i que es condemne el colp d’estat franquista contra la II República. També demanem que la bandera republicana onege d’una manera commemorativa en la balconada de l’Ajuntament de Xàtiva”, ha anunciat Cesca Chapí. I és que segons la regidora d’esquerres “la democràcia manté des de l’època de la Transició un deute pendent en matèria de reparació i dignificació de les víctimes de la guerra civil i de la repressió franquista”.

EUPV Xàtiva

Comparteix

Icona de pantalla completa