Diari La Veu del País Valencià
Alcoi acollirà al novembre la I Mostra de Cinema Social
RedactaVeu / Alcoi

L’Àgora, al Mercat de Sant Mateu d’Alcoi acollirà a partir de les 19.30 hores d’aquesta vesprada la passada de quatre curtmetratges de caire social com a presentació de la I Mostra de Cinema Social que arribarà a la ciutat al mes de novembre juntament amb un altre curtmetratge, Senderos de Vicen G. Hernández que és qui impulsa la creació d’aquesta mostra. Els curtmetratges que es podran visualitzar, a banda de Senderos són: Quien lo iba a decir, de Fernando Amador, Como solo ella lo hace, de Ángel Puado Veloso, Intercambio, de Maxi Velloso y En Mal Estado, de los Hermanos Delicado.

La Mostra de Cinema Social naix amb la intenció de crear un festival especialitzat en una temàtica a la ciutat ja que Alcoi als últims anys s’està convertint en un plató a l’aire lliure on es roden diferents produccions audiovisuals, moltes de les quals han rebut premis a festivals internacionals portant el nom de la ciutat arreu del món.

Maria Llopis, regidora de Turisme, comenta que des de la Film Office “portem dos anys treballant perquè la ciutat siga una de les poblacions més actives de tot el País Valencià a l’hora de rebre rodatges, no només amb grans produccions com Atraco, sinó també amb produccions més modestes, recolzant artistes novells i apostant per tots aquells que volen ‘narrar històries’ utilitzant Alcoi com a escenari. Amb la realització de la I Mostra de Cinema Social es dona un pas més intentant crear un ‘oasis’ on donar a conèixer aquesta indústria econòmica”.

Malalties mentals, Alzheimer o els desplaçats

La temàtica social de la mostra tampoc es baldí, és conegut que moltíssims creadors comencen amb realitzacions que narren realitats socials actuals, i que entenen que la seua capacitat narradora també ha de servir per denunciar situacions i donar a conèixer diferents situacions que moltes vegades estan ocultes als ulls del públic en general. En aquesta ocasió, les temàtiques de les cinc produccions que es visualitzaran tractaran de realitats tan actuals com les malalties mentals, Alzheimer o els desplaçats, entre altres. Quatre de les cinc produccions que es visualitzaran aquesta vesprada passaran a concursar a la Mostra.

Llopis afegeix que des d’un Ajuntament com Alcoi “on els serveis socials són la prioritat des de fa dos anys no podíem estar més que orgullosos que ‘social’ siga el cognom d’aquesta mostra. El cine ha sigut, és i seguirà sent un mitjà meravellós per donar a conèixer i sensibilitzar els ciutadans sobre temàtiques socials, i estem segur que aquest projecte de la mà de professionals de l’audiovisual amb els qui ja hem treballat i amb la implicació del gran teixit associatiu social que te Alcoi serà un èxit per a tots i un aparador immillorable de la nostra ciutat”.

La Mostra de Cinema Social d’Alcoi, que serà la primera setmana de novembre, també vol crear algunes activitats paral·leles perquè durant aquestos dies Alcoi siga una vegada més capital cultural del País Valencià, a més de fer una activitat que reporte visitants i promocione Alcoi més enllà de les nostres terres.

Comparteix

Icona de pantalla completa