Un de cada cinc llits s’eliminarà aquest estiu als hospitals de les comarques del nord

Esquerra Unida assegura que darrere d’aquesta mesura hi ha una retallada encoberta del PP
5 juliol 2013 01:00h
RedactaVeu / Castelló

La diputada d’Esquerra Unida ha criticat el tancament de plantes als hospitals públics de les comarques del nord. “El Consell aprofita les vacances de molts dels professionals de la salut aquest estiu, per tancar la paradeta, no té res a veure amb la demanda, el que hi ha darrere és estalviar en salut, reduir la despesa com siga, una retallada encoberta practicada pel Consell any darrere any, però que s’ha aguditzat recentment, un de cada cinc llits s’eliminarà aquest estiu”.

“Això té una solució molt senzilla, contractar personal que substituïsca el que ha agafat les vacances aquest estiu amb tot el dret del món”, afirma la diputada, “però el Consell no ha volgut saber res d’això, ha preferit suprimir llits hospitalaris i tancar plantes als hospitals de la Plana i l’Hospital general de Castelló”.

La diputada recorda que al País Valencià no estem per a suprimir llits hospitalaris ni a l’estiu ni a l’hivern, “les xifres són eloqüents i parlen per sí soles, a l’estudi de 2012 de la FDSP (Federació en Defensa de la Sanitat Pública), el País Valencià té la pitjor puntuació amb uns serveis sanitaris valorats com clarament deficients, la despesa més baixa per càpita en sanitat, amb 974 euros, i el que més ens interessa, una relació de llits hospitalaris per cada mil habitants de 2,78, al voltant d’un llit per cada 371 persones, molt lluny del 4,58 del líder de la taula, Catalunya”.

Albiol afirma que a Castelló la sanitat no és una de les prioritats del Partit Popular, “tanquen plantes i suprimeixen llits hospitalaris, i tot en un context de dèficit d’equipaments sanitaris, com oblidar l’Hospital de la Vall d’Uixó i el de crònics de Peníscola, dues infraestructures necessàries i molt demandades que fa anys que haurien d’estar funcionant. Definitivament les paraules del conseller Llombart sonen a burla”.

next