Diari La Veu del País Valencià
Castelló – El regidor trànsfuga no ha de disposar de cap recurs de cap tipus
Enric Nomdedéu: “El regidor trànsfuga no ha de disposar de cap recurs de cap tipus”.

El portaveu de Compromís a l’Ajuntament de Castelló ha recordat que, a l’espera de l’informe de la Secretaria General, la jurisprudència és ben clara en els casos com aquest, i que determina que un càrrec públic mai pot eixir beneficiat pel fet de convertir-se en trànsfuga.

El portaveu de Compromís a l’Ajuntament de Castelló, Enric Nomdedéu, ha anunciat avui que “el nostre Grup exigeix a l’equip de govern la màxima severitat a l’hora de valorar quins recursos posarà a disposició del regidor trànsfuga, Juan María Calles. La nostra postura és que a un trànsfuga no se li ha de donar cap facilitat, ni econòmica ni de cap tipus”.

Enric Nomdedéu ha explicat que “malgrat que la Secretaria General encara no ha elaborat l’informe preceptiu, hi ha molta jurisprudència que és ben clara en aquest sentit: en cap cas un regidor pot eixir beneficiat pel fet de convertir-se en trànsfuga. I, més enllà de la legalitat, hi ha l’aspecte ètic, que des de Compromís tenim claríssim: ni recursos econòmics, ni materials, ni humans, ja que qualsevol recurs que es posa a la disposició d’aquest regidor serà un recurs al servei d’una conducta inadmissible, com és el transfuguisme polític. A més a més, entenem que la seua representativitat ha de ser la mínima que marque la llei, res més”.

El portaveu de Compromís a l’Ajuntament ha comentat que “mentre estem en procés de millora del Codi de Bon Govern, un dels objectius bàsics del qual és millorar l’aspecte ètic de la política i dels càrrecs públics, l’equip de govern no pot facilitar de cap manera la tasca d’un regidor trànsfuga”.

Compromís per Castelló

Comparteix

Icona de pantalla completa