Diari La Veu del País Valencià
Esmena d’EUPV als pressupostos de la mancomunitat 2014
ELS MALAURATS PRESSUPOSTOS DE LA MANCOMUNITAT DE MUNICIPIS DE LA VALL D’ALBAIDA

Al passat plenari de la Mancomunitat PSPV-PSOE i Compromís impedeixen amb la seua abstenció que prospere l’esmena presentada als pressupostos de la Mancomunitat per grup polític d’ EU .

L’esmena d’ EU proposava consignar partides econòmiques a entitats de caire social com ara ADIEM, AFAO i augmentar de 500 a 2.500 € la partida destinada a Cooperació i gestionada pel Fons Valencià per la Solidaritat. L’esmena contemplava una partida de 20.000€ per tal de desenvolupar campanyes de conscienciació i sensibilització vers la generació de residus i d’altra per traslladar la canera al Parc d’Educació Vial i estalviar-se l’actual lloguer de més de 23.000€.

En aquest plenari va quedar demostrat que moltes vegades el suposat vot progressista ( de forces com PSOE i Compromís) prefereix rebutjar la proposta d’ EU a intentar forçar uns pressupostos més socials per a la nostra Comarca. Donat que havent vots suficients que ens hagueren permès tombar la majoria del grup del PP a la Mancomunitat, PSPV i Compromís prefereixen no votar una esmena d’ EU abans que forçar uns pressupostos més socials ( arreplegant l’esmena d’ EU). Finalment no varen prosperar ni l’esmena d’ EU ni la proposta de Pressupostos del PP ( proposta que va quedar sobre la mesa).

Des del GP d’ EU a la Mancomunitat de Municipis de la Vall d’ Albaida lamentem en primer lloc que les administracions central i autonòmica no tinguen en compte el paper fonamental que compleixen les Mancomunitats en la prestació de serveis públics a la ciutadania, aquesta indiferència cap a les Mancomunitats es contempla al capítol d’ingressos on no s’hi observa cap aportació econòmica.

EU no comparteix la retallada de la Conselleria de Benestar Social per al projecte Trèvol amb la imposició d’un copagament o repagament als usuaris i usuàries.

A l’apartat de despeses proposem:

Reduir en 10.000€ la partida destinada a Assistències a òrgans de Govern.
Baixar en 5.000€ la partida destinada a combustibles.
Baixar en 5.000€ el consum d’energia elèctrica.
Baixar en 10.000€ el lloguer de la canera i traslladar aquesta a la Parcel·la del Parc d’Educació Vial.
Augmentar en 3.000€ l’aportació a ADIEM.
Augmentar en 3.000€ l’aportació per a AFAO.
Augmentar en 2.000€ l’aportació al Fons Valencià per la Solidaritat.
Augmentar en 2.000€ l’aportació destinada a programes d’educació.
Consignar 20.000 € per tal de desenvolupar campanyes de conscienciació i sensibilització mediambiental per tal de reduir la generació de deixalles i residus.

Manuel Ruiz Felipe
Portaveu GP EU- Mancomunitat de Municipis de la Vall d’Albaida

Comparteix

Icona de pantalla completa