Diari La Veu del País Valencià
Cal que Alacant se sume al Pacte dels Alcaldes que impulsa la sostenibilitat energètica
Compromís proposa que Alacant se sume al Pacte dels Alcaldes que impulsa la sostenibilitat energètica

El coordinador de Sectorials de Compromís per Alacant, Isaac Torregrosa, ha proposat a l’Ajuntament d’Alacant que “inicie els tràmits per a integrar-se en el Pacte dels Alcaldes que impulsa la Unió Europea per a promoure l’eficiència energètica i la lluita contra el canvi climàtic en l’àmbit local”.

Torregrosa ha recordat que “la majoria de les grans ciutats de l’estat espanyol han signat aquest pacte, com és el cas de Castelló i València, igual que municipis de menor grandària de les comarques alacantines”.

El coordinador de Sectorials ha assenyalat que “este Pacte suposa segons la UE una experiència única per a mobilitzar els actors locals i regionals com un model excepcional de governança multinivell en l’escala europea destinat a aconseguir el compliment dels objectius la UE en matèria de sostenibilitat energètica”.

“Per això des de la UE es recolza als esforços desplegats en l’àmbit local per a l’aplicació de polítiques energètiques sostenibles; de fet, els governs locals tenen una responsabilitat central en la mitigació dels efectes del canvi climàtic i més encara quan es valora que el 80% del consum d’energia i emissions de CO2 està associada amb l’activitat urbana”, ha destacat.

Isaac Torregrosa ha apuntat també que “l’adhesió a estepacte que compta amb ajudes i inversions de la UE i amb facilitat de finançament a través del Banc Europeu d’Inversions serveix per a portar endavant plans d’acció d’energia sostenible que impulsen activitat econòmica i creació de llocs de treball de qualitat”.

“Es tracta d’una oportunitat única per a lluitar contra l’èxode de talent i capital humà que s’està produint entre la joventut formada de la nostra ciutat que s’està veient obligada a emigrar davant la falta d’oportunitats laborals”, ha afegit.

Per la seua banda, el secretari local de Compromís, Ignasi Bellido, ha destacat que “en una ciutat com la nostra, amb ampli dèficit de zones verdes, i amb uns nivells de contaminació atmosfèrica preocupants i que depassen en determinats moments els marcats per la UE, tal com des de l’àrea de Medi ambient de Compromís s’ha denunciat en diferents ocasions, entenem que va sent hora de posar l’agenda ambiental en primera línia de l’acció política per a millorar la qualitat de vida de la ciutadania alacantina”.

Compromís per Alacant

Comparteix

Icona de pantalla completa