Totes les conselleries neguen a Compromís els contractes menors de l'administració

Malgrat la promesa de Fabra de fer-los públics, s’escuden en la Sindicatura de Comptes per a dir que està tot auditat
6 juliol 2013 01:00h
RedactaVeu / València

Totes les conselleries de la Generalitat Valenciana s’han coordinat per a oferir la mateixa resposta a una petició de documentació formulada pel síndic de Compromís, Enric Morera, sobre els contractes menors de l’administració valenciana. Els diferents departaments, s’escuden en la Sindicatura de Comptes per a dir que està tot auditat i així no lliurar cap document a Compromís.

Segons Morera, “ja es va notant la funció de coordinació de la nova secretària autonòmica de Fabra i si pensen que amb eixes respostes anem a callar-nos o anem a deixar de demanar informació, estan molt equivocats. Ara bé, la resposta que ens han donat les diferents conselleries és una contestació molt covard i, a més, el Síndic Major de Comptes té un seriós problema amb els consellers, que carreguen tot el pes dels contractes menors que han fet els diferents departaments de la Generalitat en la fiscalització que fa la sindicatura, un òrgan que sempre que ha fiscalitzat contractes menors ha fet apunts d’irregularitats i, en molts casos, ha dit que molts contractes menors no ho deurien de ser, i això és tal volta el que no vol el Consell que se sàpiga”.

El síndic de Compromís considera que és “una autèntica vergonya que el vicepresident Ciscar i els consellers i conselleres Bonig, Català, Sánchez Zaplana, Buch, Moragues, Llombart i Castellano, hagen contestat a una petició de documentació de Compromís amb la mateixa resposta, fent un copia i enganxa i coordinant-se d’una manera molt maquiavèl·lica per donar una mateixa versió i paralitzar la tasca fiscalitzadora pròpia de l’oposició”.

Morera, també ha recordat que en sessió de control, “el president Fabra va prometre fer públic un registre de contractes menors, la qual cosa es contradiu amb la resposta que ens han fet tots els consellers i conselleres i que demostren l’opacitat d’un Consell que té por a la transparència i a la veritat. Si el dia 1 de juliol anava a entrar en vigència eixe registre de contractes, no entenem com al mes de juny les conselleries es posen d’acord per negar eixa informació”. En aquest sentit, i després de consultar la pàgina web de la Generalitat, es pot comprovar que no existeix cap enllaç directe a eixe Registre de Contractes Menors a dia de hui.

Descargas

next