Diari La Veu del País Valencià
El Consell nega qualsevol tracte de favor cap al projecte ‘Marina d’Or Golf’
RedactaVeu / Cabanes

La diputada autonòmica de Compromís, Mònica Oltra, va demanar per mitjà de preguntes parlamentàries adreçades al Consell, que explicara fins quin punt eren verídiques les afirmacions fetes pel president del grup Marina d’Or, Jesús Ger, el qui en un multitudinari acte al municipi de Cabanes, va anunciar, a finals d’abril, que el seu projecte ‘Marina d’Or Golf’, de 18 milions de metres quadrats, en el cas que l’ajuntament de Cabanes o Orpesa l’anul·laren o posaren impediments, la Generalitat, presumptament actuaria i aprovaria igualment els projectes botant-se la voluntat política.

Oltra va demanar saber al Consell si en cap ocasió des de l’executiu se li havia traslladat a l’empresari aquesta idea, i si en tot cas es compartia aquesta intenció. Igualment, davant el sorprenent anunci de Ger que anava a modificar-se substancialment el projecte original, eliminant-se bona part dels 33.000 vivendes i destinant el sòl a instal·lacions hoteleres, sense sòl terciari i tot sense la necessitat de cap tramitació burocràtica ni administrativa, respecte a l’administració local ni autonòmica, gaudint poc més que amb els privilegis d’Eurovegas a Madrid, també es va preguntar fins quin punt aquest anunci de l’empresari tenia algun fonament.

La resposta donada ara per la Consellera Bonig en nom del Consell, és que no es té constància de cap manifestació del Consell sobre les afirmacions de Ger, ni es comparteixen eixos plantejaments. Bonig remarca que la Generalitat és absolutament respectuosa amb les competències municipals, i que qualsevol tramitació nova davant l’administració autonòmica, serà tractada amb objectivitat amb els interessos generals i actuarà amb tota la legalitat.

Ger, el 18 d’abril, en un acte a Cabanes “es va dedicar a oferir una imatge d’Alberto Fabra i del Consell lamentable, com que són com titelles al seu servei, a l’afirmar per exemple que Fabra li va cridar per anar si calia ell als Estats Units per exigir que Eurovegas s’ubicara a Marina d’Or, o que el Conseller Máximo Bruch es botaria l’autonomia municipal amb advertències que si l’ajuntament no se plega als seus designis, la Generalitat està per damunt i li ho acceptarà i aprovarà tot”, explica Oltra.

Ara, la resposta del Consell demostra que de nou l’empresari “menteix en les seues incontinències verbals”, conclou la diputada.

Comparteix

Icona de pantalla completa